Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije produceert 70% van het wereldvolume gedroogde abrikozen

90 % van de productie van gedroogde abrikozen in Turkije en 70 % van de totale productie in de wereld plaatsvindt in de Turkse provincie Malatya. Deze provincie exporteerde de grootste hoeveelheid gedroogde abrikozen naar de VS in augustus en september.

Rond de 40.000 families leven van de inkomsten van de uitvoer van gedroogde abrikozen. Jaarlijks wordt voor zo'n $ 300-350 miljoen (Turkse Lira 658.2 - 767.9 miljoen) aan gedroogde abrikozen uitgevoerd uit de provincie Malatya.

Zo'n 100 exporteurs leveren gedroogde abrikozen wereldwijd. Dat levert Malatya wereldwijd bekendheid op. De meeste export van Malatya ging naar de VS en daarna naar Duitsland, Frankrijk, de Russische Federatie en het Verenigd Koninkrijk en nog 64 andere landen. 

In augustus/september exporteerde Malatya de grootste hoeveelheid gedroogde abrikozen naar de VS. Duitsland echter importeerde de grootste hoeveelheid Turkse gedroogde abrikozen. In augustus/september werd 1.315.959 kilo gedroogde abrikozen naar Duitsland uitgevoerd, 1.276.637 kilo naar Frankrijk, 998.290 kilo naar de VS. Ruim $ 68.271.745 werd verdiend met de uitgevoerde 10.042 ton gedroogde abrikozen. De gedroogde abrikozen werden verder uitgevoerd naar onder meer Braziliƫ, Australiƫ, Canada, Japan, Saoudi-Arabiƫ, de Verenigde Arabische Emiraten, Finland, Noorwegen, Singapore, Noord-Korea, Peru en Nieuw-Zeeland.
Publicatiedatum: