Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese gembertelers wachten op betere opbrengst

De laatste week voor de gemberoogst in China is ingegaan en telers hopen op prijzen die vergelijkbaar zijn met vorig jaar. De prijzen van vorig jaar hebben telers aangespoord om op een groter areaal te telen in de hoop op een hogere opbrengst. 

"De gemberoogst was goed dit jaar, ondanks het droge weer," zei Abram Kong van Jining Arrow International. "Telers hebben dit jaar goed voor hun gember gezorgd vanwege de hoge prijzen van vorig jaar. De rendementen zijn ongeveer 30 procent beter dan vorig jaar." De oppervlakte waar werd geplant steeg ook met 15 procent ten opzichte van vorig jaar.


 
De prijzen waren meestal tussen $ 22,30 (€ 17,87) en $ 23,40 (€ 18,75) per doos van 13,6 kilo en volgens Kong zal deze prijs redelijk stabiel blijven tot het Chinese Nieuwjaar. Deze prijzen en de goede markt van vorig jaar houden telers tegen om de gember te verkopen tot de prijzen weer hetzelfde zijn als vorig jaar. 
 

Kong: "Normaal wordt er rond 300 ton opgeslagen, omdat het veel risico geeft om vanaf het begin veel op te slaan. Telers weigeren echter om hun gember verkopen tegen lage prijzen. Bij de laatste oogst kregen ze 14,00 Chinese yuan (€ 1,83) per kilo, terwijl de prijs dit jaar rond de 4,50 Chinese yuan (€ 0,59) per kilo ligt. De tel hebben geen haast met het verkopen en fabrieken kopen daardoor minder."

 
Contactgegevens:
Abram Kong
Jining Arrow International Trade Co.,Ltd
T: +86-537-2980830
M: +86-13655475808
E: abramkong@arrowinternational.cn
Skype: abramkong
Publicatiedatum: