Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

USDA Jaarlijks rapport vers fruit 2014

EU-28: Appel- en perenproductie stijgt, druivenproductie daalt

De Europese Unie blijft een toonaangevende producent van vers hardfruit. Appelen zijn hiervan het belangrijkste fruit. In seizoen 2014/2015 wordt geraamd dat de appel-productie met 8 procent per jaar zal stijgen. De perenproductie zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met 2013/2014. De druivenproductie zal waarschijnlijk dalen met 16 procent.

De vergroting van de appelproductie zal naar verwachting plaatsvinden in Polen, Italië, Duitsland, Hongarije, België, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dit wordt slechts gedeeltelijk gecompenseerd door een lagere productie in Spanje, Kroatië, Roemenië, Frankrijk, Portugal, Bulgarije en de Baltische staten.

Nederland en België zullen waarschijnlijk 20 procent meer peren produceren, maar dit wordt gecompenseerd door een daling van 3 procent in Italië en een daling van 9 procent in Spanje. De druivenproductie zal naar verwachting vooral dalen in Italië, maar ook in Spanje en Griekenland. Gemiddeld gesproken zal de kwaliteit en de grootte van de appeloogst in 2014/15 zeer goed zijn.


Klik hier voor volledig rapport 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.