Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort & Koning:

"Eindelijk een lekkere en betaalbare Formosa Papaya voor Europese markt"

Tholen - Frankort & Koning introduceert in samenwerking met hun Braziliaanse partner Agricola Famosa een nieuwe innovatie in Europa. Leon van den Hombergh, verantwoordelijke voor papaya's, vertelt: "De Formosa Papaya is een vrucht die steeds populairder wordt bij de Europese consument. Na jarenlange tests zijn we er eindelijk in geslaagd om de Formosa Papaya op de juiste wijze ook per zeecontainer naar Europa te transporteren. Eindelijk een goed smakende en tegelijk betaalbare Formosa Papaya voor de Europese markt."

12 dagen vaartijd

Hij vervolgt: "Door deze goedkopere transportmogelijkheid kunnen we deze heerlijk smakende vrucht nu ook aan een breder publiek aanbieden. Direct na de oogst worden ze in Braziliƫ klaargemaakt voor de export en gaan ze met de snelle 'melonenenboten', vanuit PECEM naar Rotterdam. Momenteel loopt deze lijn wekelijks na 12 dagen vaartijd binnen en we zullen dit ook vasthouden tot in het voorjaar van 2015."



Hij geeft aan dat de ademende folie er in het winkelschap ervoor zorgt dat de papaya op de juiste manier wordt gepresenteerd. "Daarnaast hebben de producten hierdoor geen last van uitdroging of andere externe beschadigingen." De papaya staat in Braziliƫ bekend om haar gezonde uitwerking op het maag- en darmstelsel en ook in Europa raakt men meer en meer bekend met de gezonde voedingswaardes van de Formosa Papaya. "Maar het is niet alleen een gezonde vrucht, hij smaakt ook nog eens heel bijzonder. Het zachte vruchtvlees, met een zoete smaak en een hele intense oranje kleur, nodigt gewoon uit tot consumptie", vertelt hij enthousiast.

Wekelijkse aankomsten
Frankort & Koning krijgt deze papaya nu wekelijks binnen. "Ze zijn met 5 of 6 stuks verpakt in een doos met een nettogewicht van 7 kg. Acties zijn gewoon goed in te plannen om een breed publiek met deze exoot kennis te laten maken."

Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Fresh Park Venlo nr. 3822
T: +31 (0)77 3897 202
M: +31 (0)6 5123 8770
F: +31 (0)77 3897 293
www.frankort.nl