Steven Lauwers, Vegobel:

"Wasabi en theekruiden erg populair in Nederland"

Tholen - Vegobel uit het Belgische Duffel is gespecialiseerd in de jaarrond teelt van een uitgebreid assortiment kruiden in pot. Afgelopen dagen maakte de kruiden-kwekerij haar debuut op het Bio-Plein op de AGF Detail in Houten en dat beviel Steven Lauwers. "Speciaal voor de Nederlandse markt hebben we een trio theekruiden meegebracht, dat bestaat uit citroenverbena, Marokkaanse munt en pepermunt. De markt voor thee is in Nederland vijf tot zes keer groter dan in België en onze theekruiden vallen hier dan ook goed in de smaak."

De kruidenspecialist verkoopt zijn producten via Bel'Orta voornamelijk aan super-markten, horecagelegenheden en groothandelaren uit België en Nederland. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit biologische kruiden. Vegobel levert puur kruiden in pot en alleen van Belgische herkomst. "Voor ons heeft dit grote voordelen. "Het product blijft langer vers, zowel in de keten als thuis en we kunnen continuïteit geven aan het aanbod het hele jaar door. Door het feit dat we zelf (lokaal) telen kunnen we de beste service aan onze klanten geven en staan we ook volledig achter de kwaliteit en gebruikte teeltmethode van ons eigen product. We zijn niet inwisselbaar."Het bedrijf heeft een uniek teeltsysteem ontwikkeld, waardoor het jaarrond plukverse kruiden kan aanbieden. Sinds begin dit jaar teelt Vegobel ook Wasabi. Hoewel het een moeilijke teelt is, zijn we er in geslaagd Wasabi van hele mooie kwaliteit te telen. Onze Wasabi heeft een aangename, pittige smaak. De blaadjes zijn heel vers te gebruiken, pas geplukt. Toepassingen zijn slaatjes, steak-tartare, schaal- en schelpdieren, carpaccio van vis of vlees. Je kan deze ook uitplanten in vollegrond en dan kun je een 'wasabiknol' telen na twee of drie jaar. Van deze knolletjes maken ze de scherpe wasabipoeder of pasta."


Wasabi zonder hoes

Voor meer informatie:
Vegobel
Steven Lauwers
Missestraat 27
2570 Duffel - België
Tel: +32 (0)15-321500
Fax: +32 (0)15-321431
info@vegobel.be
www.vegobel.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.