Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: clubrassen doen goed in moeilijke markt

De Europese appelmarkt heeft het zwaar in 2014. Volgens Gary Harrison van Worldwide Fruit zijn er minstens twee oorzaken: de vroege start van het seizoen en de Russische boycot betekenen meer marktaanbod.



Harrison verzekert, dat Jazz- en Pink Lady-appels voorradig blijven. "De eerste traditionele Engelse soorten liggen naast de Jazz-appels van het zuidelijk halfrond; de Engelse soorten doen rond de £ 1 per tas, de Jazz rond de £ 2. Aardig genoeg handhaven we nog onze Jazz-verkoop per week, ondanks het prijsverschil, dankzij trouwe klanten, die week in, week uit kopen. Voor het nieuwe seizoen beginnen we eind oktober aan de Europese Jazz en eind november het Engelse fruit. Gegeven het hele seizoen en met nieuwe aanplant onderweg verwachten we 15 % meer verkoop dan in 2013-4. En dat was al een record in de verkoop. We verwachten in 2014-5 meer als 8.000 ton te verkopen op het noordelijk halfrond. De fruitkwaliteit is fantastisch; omdat Jazz relatief laat geoogst wordt, mogen we dankbaar zijn voor de Indian Summer, waarvan Europa en dus ook Engeland nu letterlijk en figuurlijk de vruchten plukt. We kunnen niet wachten."

Worldwide Fruit bevoorraadt de belangrijkste retailers in het Verenigd Koninkrijk en verkoopt de meeste appels van het land. Volgens Harrison is Enza Nieuw Zeeland, eigenaar van Jazz, de laatste paar jaar erg druk bezig om andere en groeiende markten aan te boren, zoals Azië. Wereldwijd is dat gunstig voor de Jazztelers.

Garry Harrison
Worldwide Fruit
Email: Gary.Harrison@Worldwidefruit.co.uk
Tel: 0044 1775 717027

Publicatiedatum: