Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Stoffels, BUD Holland:

"Goede vraag naar kweeperen, aanbod nog vrij klein"

Tholen - Een 'vergeten' fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. In Zuid-Europa is het nog een algemeen bekende vrucht, maar ook hier in Nederland komt de exoot weer in de belangstelling. "Momenteel is de vraag naar kweeperen vrij goed. Reden hiervoor is dat alleen Frankrijk en Spanje op de markt zijn. De volumes kweeperen zijn op dit moment klein, omdat de seizoenen op punt van beginnen staan. We wachten allemaal op het Turkse seizoen. Dit moet op zeer korte termijn aanvangen", vertelt Patrick Stoffels van BUD Holland.



"Oorspronkelijk komt de kweepeer uit de landen rond de Kaspische Zee. Nu worden ze vooral in Zuid-Europa en Chili geteeld. Rauw is een kweepeer veel te hard en te zuur om te eten, maar kweeperen worden vaak gebruikt voor compote. De Portugese naam is 'marmelo' en daar komt het woord marmelade vandaan. Kweeperen ruiken heerlijk friszuur en worden daarom wel als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt. Ook kan van de schil nog kweepeerlikeur worden gemaakt", besluit Patrick.



Voor meer informatie:
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 53 53 53
Fax: (0174) 51 39 12
www.bud.nl