Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olympic Fruit en COOP testen nieuwe Sormabag

Olympic Fruit en COOP introduceren een nieuwe citrusverpakking: de Sormabag. De verpakking is een verbetering op diverse gebieden. Ze biedt meer ruimte voor communicatie, heeft een handig handvat, presenteert beter en is bovendien volledig recyclebaar. De komende maanden zal de verpakking getest worden.



De meeste supermarkten in Nederland bieden hun citrus aan in de bekende netclip-verpakking: een gekleurd netje met een klein informatielabel en een metalen sluiting. Het is een relatief goedkope verpakking, maar biedt weinig ruimte voor informatie of consumentenbeleving. Bovendien is hij niet volledig recyclebaar. Daarom is Olympic Fruit op zoek gegaan naar een alternatief. Deze vond ze bij de Sorma Group, die de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Sormabag.

Samen met retailer COOP zal Olympic Fruit de komende maanden deze nieuwe verpakking testen voor 750 gram mandarijnen. Gedurende de test zal niet alleen gekeken worden naar de werkzaamheden en kosten rondom het verpakkingsproces. Samen met COOP zal Olympic Fruit ook de consument betrekken met behulp van een onderzoek op de winkelvloer. Freshpack Handling Systems (Sorma Benelux), de Nederlandse vertegenwoordiger van Sorma Group, zal tevens nauw betrokken zijn bij de test: zij leveren de machine en de verpakking.

Voor vragen over deze nieuwe verpakking kunt u terecht bij Arda Evers / a.evers@olympicfruit.com.

Publicatiedatum: