Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse bio-markt stabiliseert

In zijn geheel bereikte de biologische markt 4,5 miljard euro omzet in2013. De verkoop voor huishoudelijk gebruik steeg met 9%, terwijl de omzet inde sector massacatering stabiliseerde (+1,8% ten opzichte van 2012). Gedurende de laatste jaren een veelbelovende sector, geziende verdubbeling van de markt sinds 2009.

Schoolkantines zijn de nummer één in de massacatering, die biologischeproducten aanbieden (79% van de vestigingen), gevolgd door bedrijfskantines (55%) en daarna kantines bij gezondheidsorganisaties(27%). Dat de sector is gestabiliseerd, is voornamelijk te danken aan deconsumenten die zich richten op de ''lokale''biologische producten (83% van de vestigingen kopen biologische producten uitFrankrijk). Eén op de vijf bedrijven die geen biologische producten aanbieden, zijnvan plan dit wel te gaan doen.

De 26.500 biologische telers in Frankrijk beschikken totaal over 1.060.000ha landbouwgrond (3,93% van de UAA), waarmee ze de derde plaats in de EUinnemen, achter Spanje en Italië, maar voor Duitsland. Dit vertegenwoordigt 10%van het totale biologische landbouwoppervlak in de EU. De Franse biologischemarkt is de tweede belangrijkste in de EU en is gestaag gegroeid sinds 2007.

Publicatiedatum: