Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Claudio Gorini (AL.MA)

Ready to Eat niet aan Italiaanse exotenimporteur besteed

In Italiƫ is er sprake van een tekort aan avocado's. "Mensen eten vooral avocado's in de zomermaanden en dit jaar vormt daar geen uitzondering op", verklaart Claudio Gorini van het Italiaanse AL.MA, dat gespecialiseerd is in de import ven vers exotisch fruit.

"Het is momenteel moeilijk om avocado's in te kopen bij de bron. Er arriveren alleen Zuid-Afrikaanse avocado's in Europa", vervolgt Claudio. Volgens hem drijft dit de prijzen op. "Het zou het perfecte moment zijn om te starten met de Hass-avocado's, waarvan op dit moment grote volumes beschikbaar zijn uit Peru."

Echter, de Hass-avocado's verkopen volgens hem niet goed, vanwege de bruine kleur als ze goed rijp zijn. "Esthetiek wint het boven inhoud. Daarom worden de Pinkerton- en Arad-avocado's beter verkocht. Hierdoor zijn er zowel groene onrijpe als bruine rijpe Hass-avocado's op de markt."


Pinkerton avocados.

Ready to Eat is niet aan de Italiaanse importeur besteed. "Ik heb geprobeerd Ready to Eat-mango's te verkopen, maar de reactie was negatief, omdat klanten op zoek zijn naar producten via luchtvracht binnenkomen en een betere smaak hebben dan de gerijpte producten die over zee binnenkomen."

Voor meer informatie:
AL.MA. s.r.l.
Via Lombroso, 54
20137 Milano
Tel.: (+39) 02 5510622
Fax: (+39) 02 55195646
Email: almafrutta@tin.it
Web: www.almafrutta.it
Publicatiedatum: