Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorre breidt productgamma uit met limoenen en gember

"Dadels worden al ruim een maand voor ramadan ingeslagen"

Tholen - Dit weekend is de ramadan weer begonnen en dat is te merken in de handel. Bij de verkoop van dadels was het ruim een maand geleden al te merken dat de vastenmaand eraan kwam. Dit vertelt Laurent La Morella van Lorre NV. "Het Zuid-Afrikaanse Medjoul-dadelseizoen is alweer bijna gedaan. Ik ben zeer tevreden over de verkoop. Momenteel is het rustiger in de handel dan enkele weken geleden."

 

Ruim van tevoren
Hij geeft aan dat ze producten als dadels al ruim een maand op voorhand verkopen. "De mensen beginnen dan al in te slaan. Soms komt er nog een piek na de eerste week van de ramadan, maar dan valt het ineen. De meesten moeten hun producten al binnen hebben voor het begin van de vastenmaand. Ik verkoop natuurlijk met name aan de groothandel, en zij kopen ook vroeger in. Toch merk je dat er nog steeds wel vraag is, ik krijg dagelijks nog een stuk of 20 telefoontjes met de vraag naar dadels. Helaas heb ik niets meer, want wat nu binnenkomt is al verkocht en wordt gelost en geleverd."

Volgens Laurent heeft de hoge vraag amper invloed op de prijzen van de Medjoul-dadels. "Er zijn gewoon bepaalde prijzen voor de nieuwe oogst en dat wordt er ook voor gegeven. Het moet ook niet te duur worden." Naast dadels wordt door de moslims ook producten zoals peulvuchten, kikkererwten, bonnen, linzen, vijgen en abrikozen gegeten. "Er wordt qua volume denk ik wel evenveel gegeten als anders, maar ze consumeren veel meer producten met suiker, om krachten op te doen."



Uitbreiding gamma

Sinds maart dit jaar bezit Lorre NV in een nieuwe magazijn op het Europees Centrum. "De nieuwe locatie bevalt beter en beter. Doordat ik nu veel meer ruimte heb, breidt mijn assortiment ook telkens uit. Ik ben bijvoorbeeld nu ook begonnen met limoenen uit Braziliƫ en Guatemala en gember uit China en Vietnam. Zo worden er dit jaar mogelijk nog meer specialiteiten aan het gamma toegevoegd."

Voor meer informatie:
Lorre NV
Laurent La Morella
Werkhuizenkaai 112-154
Magazijn 19
1000 Brussel
Tel: 0032-(0)13/328201
Fax: 0032-(0)13/323901
www.lorrenv.com
info@lorrenv.com