Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exclusieve Candonga aardbeien doet het goed in de nichemarkt

Een unieke variëteit met een suikergehalte tussen de 8 en 10 Brix, een perfecte vorm en een benijdenswaardige houdbaarheid. "Een uitzonderlijke cultivar alleen is niet genoeg om een topkwaliteit te bereiken: de juiste bodem, klimaat, water, technieken, verpakking en traceerbaarheid zijn ook belangrijk," legt Carmela Suriano, general manager voor Planitalia, uit op het Eataly Smeraldo congrescentrum.


Carmela Suriano en Claudio Sacco van de Candonga aardbeienclub.

25 producenten uit Basilicata creëerden een Club en voerde strenge productie-specificaties in voor de traceerbaarheid van aardbeien. De Candonga Club is dan ook een extra waarborg voor de consument in termen van kwaliteit, gezondheid en identificeerbaarheid. Een specifieke verpakking moet de selectie herkenbaar maken. 



"We zijn echt groeiende. Onze partners krijgen zo een goed imago en economisch rendement voor hun deel van de Club," zei de manager voor Planitalia. "Dit jaar hebben we 40 miljoen planten verkocht en we verwachten volgend jaar een stijging van 30%."

Carmela Suriano met producenten Filippo en Graziana Corvaglia

Momenteel produceren 300 hectare ongeveer 15.000 ton aardbeien voor de Club. De producten worden verkocht in Italië (80%) en in het buitenland, vooral in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.






Meer informatie: www.candonga.it
Publicatiedatum: