Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verenigd Koninkrijk: overeenkomst voor goedkopere biologische export naar China

Soil Association Certification en China's biologische certificeringsorgaan, Organic Food Development Centre (OFDC), zijn een uniek partnerschap aangegaan dat het voor Britse biologische bedrijven goedkoper en simpeler maakt om naar China te exporteren.

De vraag naar biologische producten in China groeit snel. Geschat wordt dat de markt €5,63 miljard waard zal zijn in 2015, wat aangeeft dat China's consumenten steeds vaker op zoek zijn naar levensmiddelen die ze kunnen vertrouwen. Het partnerschap zal ervoor zorgen dat Chinese biologische consumenten toegang hebben tot meer Britse biologische hoge kwaliteitsproducten. Ook maakt het Britse biologische bedrijven, die gecertificeerd zijn door de Soil Association, mogelijk naar deze grote markt te exporteren. Deze bedrijven zagen een groei van 6% in 2013.

Emma Yeats van Soil Association Certification zei: "Dit nieuwe partnerschap komt op een tijd dat er sprake is van positieve groei op zowel de Britse als Chinese biologische markten en dat de export van Britse biologische producten naar China echt kan floreren. Het samenwerken met OFDC zal het certificeringsproces voor onze Britse licentiehouders die willen exporteren naar China, efficiënt en kosteneffectief maken. We zijn blij met dit partnerschap dat helpt een belangrijke exportmogelijkheid te ontwikkelen."

Het nieuwe partnerschap is onderdeel van het exportondersteuningsprogramma van Soil Association Certification, waar deskundigen werken met internationale overheden, handelsassociaties, exportagentschappen en certificeringsinstellingen in verschillende markten. Zij werken aan het openen van nieuwe bedrijfsmogelijkheden voor door Soil Association gecertificeerde biologische bedrijven.
Publicatiedatum: