Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La sélection du Chef: nieuwe groentesoorten

Na de succesvolle introductie van negen smakelijke chefkok-tomatenrassen presenteert Graines Voltz dit jaar met 'La sélection du Chef' nieuwe groentesoorten voor de teelt in eigen tuin: paprika's, courgettes, aubergines en chili uit Frankrijk. Deze moeten dit voorjaar de Duitse vakhandel veroveren - de ingrediënten voor het aanleggen van een zogenaamde ratatouilletuin.

De keuze voor de groentesoorten van 'La sélection du Chef' werd gedaan door een Franse chefkok. Bij de aanleg van een ratatouilletuin hoeft geen rekening gehouden te worden met een speciale vruchtvolgorde. "Alle soorten kunnen goed naast elkaar groeien", legt Ralf Schräder van de Franse groenteteler Graines Voltz uit.

Met enkele teelttips moet men echter wel rekening houden en dit zou men in de vakhandel door moeten geven aan de klant: aangezien paprika's, aubergines en chili van warmte houden, moeten ze op een beschutte plek groeien, bijvoorbeeld voor een huismuur. Net als courgetteplanten zijn ze gevoelig voor natte bladeren en moeten ze bij de wortelaanzet water krijgen. Voor tomaten, die van bijzonder droog houden, wordt een dakje aanbevolen dat de planten van bovenaf tegen vocht beschermt.

Courgettes hebben relatief veel plaats nodig, waardoor er per vierkante meter slechts één plant gezet zou moeten worden. Compact groeiende rassen zoals de courgette 'Kimber' zijn ruimtebesparend. "We bevelen aan om de groenteplanten te mulchen, bijvoorbeeld met stro. Dat houdt vocht goed vast en biedt nuttige diertjes levensruimte", raadt Schräder aan. Bij aankoop van de planten ontvangt de klant bovendien gratis tips voor de smakelijke bereiding van de groenteselectie van de chefkok. Franse sterrenkoks hebben namelijk speciaal voor 'La sélection du Chef' de beste recepten met tomaten, aubergines, courgettes, paprika's en chili opgeschreven.
Publicatiedatum: