Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wezenberg spant zich in om CO2-reductie te reduceren

Wezenberg Transport heeft in 2012 de Lean and Green award in de wacht gesleept. Deze award vormt een erkenning voor de inspanningen, die Wezenberg levert om de CO2 uitstoot tussen 2010 en 2015 te reduceren met minimaal 20%. Een combinatie van maatregelen wordt door Wezenberg aangewend om deze doelstelling te behalen. Zo draagt een grootschalige inzet van LZV-voertuigen, ook wel "eco-combi's" genaamd, bij aan efficiƫnter transport. Inmiddels wordt op externe scholing van chauffeurs aangedrongen met rijstijlverandering en met meerdere opdrachtgevers gekeken naar verdere optimalisatie. Wezenberg heeft momenteel 110 trekkende eenheden voorzien van een euro 6 dieselmotor.


LZV / eco-combi

Los van het feit dat de uitstoot zeer gering is van die trekkers en het verbruik ook gunstig is, zodat dit ook een rechtstreekse CO2 besparing oplevert, zijn deze auto's begrensd op 85 kilometer per uur en slaan de motoren automatisch af na 5 minuten stationair draaien. Tevens rijdt Wezenberg momenteel met een viertal voertuigen op LNG (Liquefied Natural Gas) om te kijken of een grotere inzet van dergelijke voertuigen realistisch is. Ook andere technologische vernieuwingen, steeds verder gaande automatisering en een groeiend bewustzijn bij alle werknemers dragen bij aan verminderde uitstoot van CO2.


LNG truck

Onze inspanning zijn begin dit jaar beloond door de jury van de MVO prijs regio Zwolle, die ons tot winnaar hiervan uitriep. De jury roemde met name het feit dat onze "MVO inspanningen" samen gaan met kostenbesparingen. Ondanks het feit dat de kosten altijd voor de baten gaan, is dat laatste iets wat uiteindelijk wel goed komt met als resultaat verantwoord ondernemerschap met een betere beheersing van de kosten.


LNG tank

Wezenberg is een logistieke dienstverlener, zowel nationaal alsmede internationaal, actief in de AGF (Aardappel, Groenten en Fruit) branche. Tevens verzorgt Wezenberg de winkeldistributie binnen Nederland voor gerenommeerde opdrachtgevers. Wezenberg heeft daarbij als doel om de werkzaamheden uit te voeren met respect voor milieu, wet en regelgeving, maar wil tevens een concurrerende logistieke oplossing bieden.


LNG truck in MVO prijs kleurstelling

Voor meer informatie:
Wezenberg Groep
Veilingweg 1
8271 PX IJsselmuiden
Nederland
T: +31 (0) 38 33 15 108
F: +31 (0) 38 33 19 905
E: info@wezenberg.nl
I: www.wezenberg.nl

Publicatiedatum: