Komkommerzaadontlijster naar tevredenheid ingezet bij groentesnijbedrijfVDE Systems bouwde voor één van de grootste groentesnijbedrijven van Nederland eerder al een snijmachine voor prei en bleekselderij en heeft inmiddels een komkommerzaadontlijster geleverd. De machine is met twee invoerbanden uitgevoerd en heeft een capaciteit van +/- veertig komkommers per minuut.

 

De oude machine, die werkte met een soort appelboor/stans, zorgde voor een zeer onregelmatige snit van de halve komkommermaantjes. De zaadlijsten werden niet voldoende verwijderd en de machine sneed ook op sommige plekken ook het vruchtvlees weg", vertelt Jan van den Eijkel van VDE Systems.De nieuwe zaadontlijster levert verreweg de mooiste halve maantjes en de beste houdbaarheid, omdat alleen de zaadlijst verwijderd word en het vruchtvlees blijft onaangetast, houdt een stevige bite en behoudt de specifieke komkommersmaak en het zijn echte halve maantjes. Het grootste voordeel wordt behaald op de houdbaarheid. Die wordt met 2/3 dagen verlengd en al het vruchtvlees blijft staan.Het verschil met de vorige manier van produceren van de zaadontlijster is dat er bij de oude manier van werken nog stukken van de zaadlijst onderdeel zijn van de komkommer halve maantjes. Ook zorgde de stress die werd veroorzaakt door het stansen van de komkommer voor een hogere ademhalingssnelheid waardoor de verpakkingen sneller bol gingen staan", besluit Jan.


nieuwe en oude situatie

Voor meer informatie
Jan van den Eijkel
VDE SYSTEMS BV
VDESYSTEMS@PLANET.NL
Mob: 06-51814522

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.