Gemiddelde zoete aardappeloogst Louisiana

Met Thanksgiving staan er vaak zoete aardappelen op tafel in de VS, maar nu wordt dit product het hele jaar door geconsumeerd. Zoete aardappeltelers zijn druk bezig met de oogst van dit jaar. Zoete aardappelspecialist van het LSU AgCenter, Mavis Finger, zei dat de opbrengst tot nu toe gemiddeld is en de kwaliteit goed. "Het koele, natte voorjaar vertraagde de aanplanting in heel Louisiana, maar de weersomstandigheden waren tijdens het planten en het vroege teeltseizoen ideaal", aldus Finger.

De vertraging betekent dat de aardappelen kleiner zijn. Finger zegt dat telers veel No.1-aardappelen oogsten (premium), maar niet zo veel als de jumbo-aardappelen die in de verwerking worden gebruikt. "De verwerkingssector zou graag grotere zoete aardappelen hebben, maar de versmarkt zal dit jaar heel blij zijn."

Finger zei dat het ras Beauregard nog steeds de belangrijkste zoete aardappel is, die in Louisiana wordt geteeld. Er zijn ook twee nieuwe soorten bijgekomen: Orleans en LA 07-146. Laatstgenoemde wordt met een opbrengststijging van 15-20 procent meer geproduceerd dan Beauregard. LA 07-146 zal volgens Finger naar de verwerkingssector gaan vanwege de rode kleur van aardappelschil. De sector vreest dat consumenten de rood geschilde zoete aardappelen niet in de supermarkt zullen kopen, hoewel het vruchtvlees zoeter is dan dat van Beauregard. Finger denkt dat het even kan duren voordat consumenten een ander type aardappel accepteren.

Louisiana heeft ongeveer 7500 acre zoete aardappelen. Dit is een vermindering van het areaal met 25 procent ten opzichte van vorig jaar.

Source: knoe.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.