20 en 21 november, Kingsgate conferentiecentrum

Acht Britse ui- en wortelconferenties in Peterborough

De aanstaande Britse uien- en wortelconferentie zal op woensdag 20 en donderdag 21 november 2013 gehouden worden in het KingsGate conferentiecentrum in Peterborough. Op de conferentie zullen Robert Oldershaw senior en John Grimwood van de Oldershaw Group spreken. Dit bedrijf is een van de leidende verpakkers voor supermarkten in het Verenigd Koninkrijk, en werkt vandaag de dag met een uitgebreide reeks verpakkingen en een even uitgebreid aanbod rassen en soorten, van knoflook tot sjalotten en van rode tot bruine uien.


John Grimwood en Robert Oldershaw senior

De wortelen vereisten dit jaar hoge irrigatieniveaus door de warmte, en de reservoirs waren eind augustus leeg. Telers hadden met gestegen productiekosten te maken en een trage verkoop tijdens de warme zomer heeft de cash flow geraakt. Deze problemen zullen door telers besproken worden op 21 november. Naast de onderwerpen technische kennis en risicobeheer, zullen sprekers zich ook richten op ontwikkelingen in de Britse markt en het creëren van een duurzame sector. Dit laatste lijkt echter lastig in het licht van de recente aankondiging van het beëindigen van het SAWS-programma. Een toekomst zonder SAWS, met een minder betrouwbaar en consistent personeelsbestand, zal volgens een wortelteler de oogstkosten voor tuinbouwbedrijven zeker verhogen.

Voor meer informatie:
Wendy Fenwick
British Onions
Tel: +44 01507 353788
E-mail: wendy.fenwick@britishgrowers.org
www.onionandcarrotconference.co.uk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.