"Jos Craemers, Veiling Borgloon: "Aanstaande fusie stimulans voor nieuwe samenwerkingen"

"Tegenwoordig wil de handel steeds dikkere Conference"

Tholen - België en Nederland zijn de belangrijkste producenten van de Conference-peer. Conference is op haar beurt het belangrijkste Europese perenras en de productie neemt nog steeds toe. Die groeiende productie is volledig te danken aan het toenemende areaal in België en Nederland. Volgens Jos Creamers van Veiling Borgloon is er op het gebied van maatvoering wel wat veranderd in de afgelopen jaren.

Wat is normaal?
"Pakweg 15 jaar geleden was maat 55 standaard bij Conference, maar tegenwoordig is er meer en meer vraag naar dikkere maten. Nu is 75 'normaal' in de handel, terwijl teelttechnisch Conference niet zo'n uitgesproken dikke peer is. Het wordt bijna beschouwd als een Doyenné. Een land als Rusland vraagt vaak om dikkere maten, zowel bij appelen als peren. Ook Frankrijk en Spanje vragen tevens grotere Conference. Het prijsverschil tussen de verschillende maten lijkt trouwens ook steeds groter te worden."Niet zelf exporteren
Of het doorgaat, is pas in december duidelijk na goedkeuring van de telers, maar Jos Craemers ziet de aanstaande fusie van Veiling Borgloon en Veiling BelOrta als een stimulans en basis voor nieuwe samenwerkingen. "Dit is goed voor de sector en het schept duidelijkheid. Onze eigen klanten groeien ook en zijn dikwijls zelfs groter dan ons. Daarom moeten we één sterk blok vormen. De basisaspecten zullen in de toekomst blijven: de klok speelt een centrale rol, inclusief een deel bemiddeling en daarnaast zullen we niet zelf gaan exporteren." Ook benadrukt hij dat hun denkwijze hetzelfde blijft. "We blijven openstaan voor andere samenwerkingen en projecten in de fruitsector."

Voor meer informatie:
Veiling Borgloon
Jos Craemers
Kernielerweg 59
3840 Borgloon
België
Tel: +32-12670100
Fax: +32-12746136
www.eburon.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.