Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Arenes: "Bescherming tegen vorst zonder schade aan het gewas"

"Telers planten steeds vaker in gebieden met een ongeschikt klimaat"

"Het gebeurt steeds meer dat telers, op zoek naar winstgevendheid, hun gewassen planten in gebieden met een klimaat dat niet erg geschikt is. Dit leidt ertoe dat gewassen soms lijden onder extreme hitte in de zomer en soms onder erg lage temperaturen in de winter. Het gebrek aan winstgevendheid leidt ertoe dat er steeds meer risico's genomen worden. Het planten van citroenen in steeds koudere klimaten of het telen van avocado's en mandarijnen in gebieden met een grote kans op vorst zijn een paar voorbeelden", zegt Carlos Arenes, teler en technisch ingenieur, de bedenker en verdeler van het Vorstcontrole-systeem.

"Ons werk richt zich op de ontwikkeling van een systeem voor klimaatcontrole dat in staat is om citroenen, avocado's of late mandarijnen te beschermen tegen temperaturen tot wel - 6 °C zonder enige schade aan het gewas. Hetzelfde systeem kan de temperatuur omlaag brengen in het geval van hittegolven, bijvoorbeeld van 43 graden naar 27 graden, zodat er zich geen sluiting van de huidmondjes voordoet en er geen fruit ten gevolge van uitdroging verloren gaat. Dit alles wordt bereikt met een zeer beperkte hoeveelheid water: 12.000 liter per hectare per uur en een zeer lage waterdruk van slechts 1 bar", vervolgt de technisch ingenieur.

"Dankzij onze meest recente verbeteringen in het klimaatbeheersingssysteem kunnen we ook de voeding in de winterlucht regelen. Deze gewassen hebben namelijk een aantal minimumtemperaturen nodig om bepaalde voedingsstoffen op te kunnen nemen. Deze leveren we via het blad. Gewassen lijden vaak onder ondervoeding omdat ze geteeld worden in gebieden waarvan het klimaat ongeschikt is. Een voorbeeld daarvan zijn avocado's in Spanje. In landen met een zachter winterklimaat kan de plant gemakkelijker gevoed worden. Om dit te corrigeren voeren we wekelijks luchttoepassingen uit door middel van het klimaatbeheersingssysteem. Dat werkt erg goed om ondervoeding tegen te gaan", besluit Carlos Arene.

Meer informatie:
Carlos Arenes
T: +34 629 632 886
info@controlheladas.com 
www.facebook.com/ControlHelada 
www.youtube.com/user/Controlheladas

Publicatiedatum: