Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse fruitexport overstijgt 1,2 mld dollar (+26,73%)

Brazilië, erkend om zijn aanzienlijke biodiversiteit, is ook een grote fruitproducent wereldwijd en staat op de derde plaats in de mondiale teelt. Dit is te danken aan de gezamenlijke inspanningen van telers, verenigingen en overheidsinstanties gericht op het verbeteren van de sector.

Met een toenemende vraag naar gezonde en duurzame AGF, heeft Braziliaans fruit een prominente plaats verworven op internationale markten. In 2023 bereikten de fruitexporten van het land een mijlpaal, met een omzet die de 1,2 miljard dollar overstijgt, wat een stijging van 26,73% betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze prestatie werd ondersteund door een toename van 6% in het exportvolume, met meer dan één miljoen ton fruit.

De kwaliteit van Braziliaans fruit, versterkt door investeringen in technologie en innovatie in productie, oogst, opslag en transport, speelt een cruciale rol in het behouden van hun gewaardeerde status op buitenlandse markten. Het strenge certificeringssysteem van Brazilië zorgt voor naleving van hoge kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen. Pogingen om nieuwe markten te betreden zijn succesvol geweest, met onderhandelingen die gaande zijn om druiven naar China en Zuid-Korea te exporteren, avocado's naar de Verenigde Staten, Chili, Japan en India, en meloenen en appels naar Maleisië.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: