Spanje vreest overschot Senegalese watermeloenen

Het watermeloenenseizoen is in Senegal begonnen en liggen in sommige Spaanse supermarkten en AGF-speciaalzaken. Hoewel de hoeveelheid watermeloen op de markt op dit moment nog niet groot is, wordt verwacht dat er binnen tien of vijftien dagen grote volumes arriveren, aangezien er op dit moment ladingen per schip onderweg zijn richting de Spaanse havens. Binnenkort komen er ook zendingen uit Senegal aan, waardoor de import vanuit Brazilië zal afnemen.

De Senegalese meloen en watermeloen genieten de afgelopen jaren een grote waardering, vooral op de Spaanse markt. Hier zijn veel impotteurs bijgekomen. Er zijn zelfs veilingen die op hun websites hebben aangekondigd dat ze dit jaar over Senegalese producten zullen beschikken.

Met zoveel bedrijven die meloenen telen of inkopen in Senegal, wordt er gewaarschuwd dat er een verzadiging van de markt zou kunnen optreden, aangezien de vraag naar watermeloen rond deze tijd niet erg groot is, vanwege de nog zachte temperaturen.

"Er is onzekerheid over de vraag of de markt in staat zal zijn de grote hoeveelheid watermeloen te absorberen en hoe dit de prijzen zal beïnvloeden. Het Spaanse watermeloenenseizoen, in Almería, zou te maken kunnen krijgen met sterk lagere prijzen ten opzichte van vorig jaar", waarschuwt een Spaanse handelaar.

Er zijn supermarkten en groothandelaren die liever wachten tot de oogst in de regio Murcia begint, Alermeria mijden, en voorlopig doorgaan met de verkoop van Senegalese meloenen.

"In Almería daalt de meloenoogst ten gunste van watermeloenen. Over het algemeen heeft men in deze regio meer ingezet op kwantiteit dan op kwaliteit. Dat heeft ervoor gezorgd dat er iedere keer minder gekocht wordt, rekening houdend met het feit dat er veel andere soorten fruit beschikbaar zijn, zoals druiven, steenfruit, tropische vruchten..." geeft de verhandelaar aan. "Om marktaandeel te behouden moeten we iedere keer een betere meloen leveren", voegt hij toe.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018