Ogier Fruits, Frankrijk

Al 125 jaar actief in de perenteelt

Het Franse Ogier Fruits werd in 1893 opgericht. Nu, 125 jaar later, wordt het bedrijf gerund door de broers Nicolas en Jérôme Ogier. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van Williams peren en produceert daarnaast diverse fruitsappen, schnaps, vruchten op siroop en appelcompote. Naast het ras Williams teelt Ogier Fruits voornamelijk Conference, Passe Crassane en Comice. 

Het perenseizoen is bijna voorbij. Jérôme: "We hebben nog wat kleine volumes Passe Crassane en Comice maar de overige rassen zijn nagenoeg uitverkocht." Jérôme kijkt tevreden terug op het seizoen. "Uiteraard waren de volumes kleiner als gevolg van de vorst en hagel van vorig voorjaar maar over het algemeen was het een prima jaar waarin we goede en zoete peren konden leveren."


Jérôme Ogier laat één van de sappen van Ogier Fruits zien


De voornaamste rassen die Ogier Fruits teelt: Groene Williams, Rode Williams, Conference en Passe Crassane

Ogier Fruits is gevestigd op een historische locatie. Jérôme: "Onze oudste boomgaarden dateren uit het begin van de twintigste eeuw. Andere bestaan al ruim vijftig jaar. We hebben sommige boomgaarden opnieuw aangeplant met vijf tot acht jaar oude perenbomen. We beschikken ook over een perceel waar we kleine hoeveelheden van rassen zoals Abbé Fetel, Triomphe de Vienne, Louise Bonne, Cascade en Packham telen."

Perenbrandewijn, 'Eau de vie Poire Williams'

Jérôme benadrukt het belang van een goed afzetnetwerk op de perenmarkt. "We verkopen onze peren aan de verwerkende industrie of op de versmarkt. Buiten de Franse markt exporteren we onze producten ook naar Europese landen, waaronder Duitsland en de Benelux."

Ogier Fruits teelt ook appelen, perziken, abrikozen, kiwi's, aardbeien en kersen. Alle appelen die het bedrijf teelt, worden op de lokale markt afgezet. Jérôme: "Op dit moment is de appelmarkt te vergelijken met de perenmarkt. Het volume eerste keus appelen is ontoereikend om aan de vraag te beantwoorden maar er zijn nog volop tweede keus appelen beschikbaar."Voor meer informatie: 
Ogier Fruits
LE DEVEZ – 45 Chemin des Tuilières
38200 Seyssuel
0033 4 74 20 44 29

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018