Philippe Jean, Cofruid'Oc

Fransen vallen terug op nog beschikbare appelrassen

"Momenteel zetten we veel Tasty Granny en Pink Lady appelen af," vertelt Philippe Jean, verkoopdirecteur bij het Franse Cofruid'Oc. "Met name de vraag naar Pink Lady is erg sterk. De vraag naar Tasty Granny is redelijk. De prijzen voor dit ras zijn weliswaar beter dan voorgaande jaren maar niet uitzonderlijk goed."

Philippe Jean (links) en zijn collega Pedro da Costa

Volgens Philippe is het huidige succes van Tasty Granny en Pink Lady eenvoudig te verklaren. "De voorjaarsvorst van vorig jaar heeft op de hele Europese appelmarkt voor tekorten gezorgd. Consumenten zijn daarom teruggevallen op rassen die nog wel beschikbaar zijn. De aanvoer van Pink Lady en Tasty Granny was niet zo krap als die van andere appelrassen."

Philippe laat weten redelijk tevreden te zijn over de Franse appelmarkt in het algemeen en de resultaten van het huidige seizoen. "De Franse appelafzet verloopt soepel. Wanneer men echter naar de prijzen van traditionele rassen zoals Tasty Granny, Gala en Golden kijkt, dan is de markt toch wel enigszins teleurstellend. De resultaten zijn echter voldoende om onze telers een goede bron van inkomsten te bieden maar gezien de huidige schaarste hadden we toch betere prijzen verwacht."Voor meer informatie:
Cofruid'Oc


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018