Prijzen gele Venus appelen stabiel

Markt appelbomen China nog niet gestandaardiseerd

"Het gele appelras Venus werd op natuurlijke manier gekruist door medewerkers van de Iwate Universiteit in Japan. In 2010 werd het door Mr. Kunagaya geïntroduceerd. Het ras is zeer populair in Japan en de appelen leveren in geschenkverpakking hogere prijzen op dan bijvoorbeeld Fuji appelen," legt Zhang Lijun uit, directeur van Shandong Tian Yu Tian Eco Agriculture. 


Een teler maait het gras


Medewerkers inspecteren de plantages

"Toen het ras op de Chinese markt werd gepromoot, werd het goed ontvangen. Dit is met name aan twee factoren te danken. Ten eerste is het een bijzonder ras en ten tweede worden de appelen na de eerste vorst pas geplukt wat de garantie biedt voor een zoete smaak."


Appelen na de vorst


Directeur Zhang Lijun tijdens een seminar

"Ons bedrijf is gevestigd in Roncheng, een kustplaats op het oostelijke schiereiland van Shandong en werd in 2014 opgericht. We beschikken over een eigen, modern en gecertificeerd appelareaal van 60 hectare waar we premium appelen telen, waaronder het ras Venus, Sanyou Fuji, groene India appelen en Wang Lin. Onze jaarlijkse productie bedraagt 1.700 ton."


"Venus" premium verpakking


"Venus" premium verpakking

"De prijzen voor Venus appelen liggen vrij hoog in vergelijking met andere appelrassen. We verkopen onze Venus en Fuji appelen momenteel onder onze eigen merken 'Hanpin' en 'Bu Bu Cui' via traditionele verkoopkanalen aan de betere fruitspeciaalzaken in grote steden, zoals Beijing en Shanghai, waar de belangstelling voor gezond, biologisch fruit groot is. In de nabije toekomst hopen we de afzet ook uit te breiden via e-commerce-kanalen en als de tijd rijp is, willen we ook de markt in Hongkong gaan bedienen."


De stand van Shandong Tian Yu Tian Eco Agriculture op een vakbeurs


Directeur Zhang Lijun poseert met klanten op een vakbeurs

"Bovendien zal het kweken van onze Venus appelbomen dankzij de steun van het Shandong Agricultural Science Institute nog verder verbeteren. De situatie op de Chinese markt is momenteel vrij moeilijk voor appelbomen omdat de voorkeuren verschillen en toeleveranciers niet aan de standaarden voldoen. Gelukkig bieden onze bomen telers zekerheid. We maken tegenwoordig gebruik van het traceerplatform Zhuisubao om een beter toezicht in alle segmenten mogelijk te maken."Zhang Lijun - CEO
Shandong Tian Yu Tian Eco Agriculture Co., Ltd.
Phone: +86 631 7575 777

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018