In ontwikkelingslanden wordt te weinig AGF gegeten

Hoewel voedselonzekerheid - oftewel, geen toegang hebben tot 2100 calorieën per dag - is verminderd in alle regio's van de wereld, blijven er nog steeds uitdagingen. Voedselonzekerheid is nog steeds aanwezig in delen van de Sub-Sahara, Azië, Latijns-America en de Cariben. 

Een belangrijk onderdeel van voedselzekerheid is het hebben van toegang tot groenten en fruit, omdat deze rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Latijns-Amerika en de Cariben hebben de hoogste consumptie van groenten en fruit ter wereld en dit zijn de enige regio's waar de aanbeveling van de World Health Organization van 400 gram groenten en fruit per dag wordt gehaald.

In Sub-Sahara Afrika bereikt geen enkele inkomensgroep dit niveau en in Azië alleen mensen in de hoogste inkomensgroep. In regio's met de laagste inkomens zijn consumenten vooral gevoelig voor lage prijzen en kiezen ze vaak goedkopere granen dan duurdere groenten en fruit. Wereldwijd is de verwachting dat voedselzekerheid zal blijven groeien, omdat de economieën in ontwikkelingslanden zich blijven ontwikkelen. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere consumptie van groenten en fruit.Deze tabel staat in de ERS Amber Waves, "International Food Security Assessment, 2017-27," gepubliceerd in juli 2017.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018