Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Adema neemt Handboek Schooltuinen in ontvangst

Een schooltuin is belangrijk. Dat onderstreepte demissionair minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zelf bij de overhandiging van het Handboek Schooltuinen, dat hij donderdag 11 april tijdens de Week van de Schooltuin in ontvangst nam.

De bewindsman had eerder al een persoonlijke quote aangeleverd voor de instructiegids, die speciaal is gemaakt om de basisscholen met praktische handvatten op weg te helpen met schooltuinieren. "School is voor kinderen heel belangrijk om te leren over gezond en duurzaam eten. Als ze dan ook nog eens met eigen handen in de aarde van een schooltuin kunnen wroeten is dat niet alleen leuk, het helpt ze ook echt om al op jonge leeftijd te leren hoe we ons voedsel verbouwen en dat we bewust met ons eten moeten omgaan", aldus Adema.

De demissionaire minister ontving in zijn werkkamer de initiatiefnemers van de Alliantie Schooltuinen, die met hem spraken over de onderlinge samenwerking en de hoop uitspraken dat het ministerie van LNV, dat tot nu toe een belangrijke ondersteuningspartner is geweest, dit in de toekomst ook nog zal zijn.

Hoe groeit een pieper?
IVN Natuureducatie is een van de partners binnen de Alliantie Schooltuinen. Namens IVN liet directeur Jan Dijstelbloem de minister weten dat schooltuinieren een onmisbare basisvaardigheid is voor kinderen om even iets anders aan te zetten en te ontdekken. Zelf buiten in de aarde wroeten en over de weken heen de cyclus van zaaien en oogsten tot zelf koken te ervaren, is meer dan ooit belangrijk. Want een op de vijf kinderen denkt dat de aardappel aan een boom groeit. Er is dus nog veel werk aan de winkel.

Dit jaar doen aan de Week van de Schooltuin ruim 1500 basisscholen mee en ging 85.000 kinderen aan de slag met de Grote Pieperles. Ook werd in elke provincie de gedeputeerde van landbouw uitgenodigd om op een school samen met de kinderen een aardappel te komen poten. De Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten streven ernaar dat uiteindelijk ieder kind in ons land toegang heeft tot een schooltuin.

Bron: IVN

Publicatiedatum: