Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vandaag: Dag van de knoflook

In Nederland kunnen we knoflook het hele jaar gedroogd kopen, deze gedroogde knoflook komt voornamelijk uit Spanje of China. Van ongeveer maart tot augustus is er ook een kleine aanvoer van verse knoflook, deze kan uit Nederland zelf, Frankrijk of Spanje komen. Deze verse variant is prijziger als de gedroogde Chinese variant, meer dan 70% van de knoflook in de wereld komt uit China.

Het bolgewas knoflook behoort tot de lookfamilie, even als bieslook, daslook, ui, sjalot en prei. Knoflook is van nature rijk aan voedingsstoffen zoals allicine, b-vitamines, jodium, selenium en zwavel. Allicine is het belangrijkste actieve bestanddeel in knoflook, en veroorzaakt ook de typische geur van versgeperste knoflook. De gezondheidseigenschappen van knoflook komen het beste tot zijn recht als je het rauw geperst eet, en niet verhit. Bijvoorbeeld in combinatie met een olijfolie om de opname van de werkzame stoffen te bevorderen.

We kennen knoflook vooral als bekende smaakmaker, echter wordt knoflook ook in verschillende voedingssupplementen gebruikt vanwege de gezondheidsvoordelen voor ons lichaam.

Zo is knoflook goed voor de lever, het hart en onze bloedvaten.* Helpt het om de darmflora te versterken en kan het gebruikt worden om normale cholesterol gehaltes in het bloed te behouden.* Een van de bekendste knoflook aanbieders in supplementvorm is het Thoolse familiebedrijf APB Holland. Zij staan bekend om hun speciale knoflook capsules zonder slechte adem en met een zeer hoog gehalte werkzame stof Allicine. Lees hier meer over APB Holland - Knoflook - AlliBest forte puur