Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk de Jong, De Jong Fruit Leerbroek:

"Goede vraag en rustige aanvoer Hollands hardfruit"

Tholen - Firma de Jong Fruit - Leerbroek is gespecialiseerd in het sorteren, verpakken en de handel in hardfruit. Volgens Dirk de Jong is het momenteel redelijk rustig in de hardfruithandel. "Het is een kwestie van een dagje draaien en een dagje rustig aan om het seizoen leeg te maken. De vraag is momenteel goed. De export richt zich hoofdzakelijk op West-Europa, want Oost-Europa doet voor deze hoge prijzen niet mee."



De prijzen van het hardfruit zijn dan ook nog altijd hoog. Zo worden de Conférence-peren voor 1,60 euro verkocht, gaat de Jonagold rond de 0,90 euro weg en wordt er voor de Elstar ongeveer 1,30 euro betaald. Aandachtspuntje is volgens de hardfruithandelaar wel de kwaliteit van het fruit. Zo zijn er bij de Elstar nogal wat zachte appelen in omloop. "Maar er is weinig voorraad. Het is een kwestie van produceren en gelijk verkopen."

Voorheen richtte De Jong Fruit - Leerbroek zich hoofdzakelijk op de teelt van appelen, maar inmiddels is de verhouding appelen/peren 50/50. Verschuivingen in de rassen hebben er op het bedrijf de laatste jaren nauwelijks plaatsgevonden. "We telen lekker traditioneel", besluit Dirk.

Voor meer informatie:
Fa. De Jong Fruit
Leerbroekseweg 16
4245 KT Leerbroek
Tel: 0345-599443
Fax: 0345-599112
fruitbedrijfdejong@hotmail.com