Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs friet blijft hoog ondanks goedkope aardappelen

Hoewel aardappelen op de vrije markt momenteel spotgoedkoop zijn – soms minder dan 5 cent per kilo – blijft de prijs van een portie friet hoog. In Amsterdam kost een 'patatje met' al snel 5,25 euro, schrijft AD.

Volgens Andries Middag van VAVI is een prijsdaling onwaarschijnlijk. Slechts een klein deel van de aardappelen wordt via de vrije markt verkocht; de meeste zijn al tegen hogere contractprijzen verhandeld. Bovendien vormen aardappelen slechts een klein deel van de totale kosten. Stijgende uitgaven aan energie, frituurolie, verpakkingen en personeel drukken zwaarder op de marges van snackbars.

Ondanks de lage grondstofprijs, blijft een frietje daarmee een dure hap, al wordt het volgens kenners nog steeds gezien als de goedkoopste warme maaltijd van Nederland. Lees hier meer.