Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 25

Komkommerprijs knalt naar beneden

De komkommerprijs is afgelopen week nog harder weggezakt tot nog maar 13,1 eurocent per stuk gemiddeld in week 25. De VBT-middenprijs is hiermee tot onder het vijfjarig gemiddelde gezakt, na weken met een buitengewoon hoge prijs.

De tomatenprijzen bij het VBT liggen wel netjes in lijn met het vijfjarig gemiddelde, niet meer en niet minder. Ruim 55 eurocent voor los en 47 eurocent per kilo voor tros, dat is waar telers het vorige week moesten doen.

Ook voor paprika geen bijzondere prijzen, met voor rood een prijs van 1,58 per kilo, nagenoeg gelijk aan het vijfjarig gemiddelde. Geel noteert 1,50 over week 25 en groen 1,32 euro per kilo.

De kropslaprijs blijft wel op hoge niveaus liggen. De nattigheid buiten maakt dat er aan alle wel beschikbare sla, bijvoorbeeld uit de kas, hard getrokken wordt.

De middenprijs voor aardbei is tot boven de 5 euro per kilo opgeklommen afgelopen week. Daarmee ligt de prijs ruim boven het vijfjarig gemiddelde en de prijsniveaus van de afgelopen twee jaar.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 25 voor groenten. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.