Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abacate International

"Toegang voor Keniaanse en Australische avocado's biedt nieuwe mogelijkheden"

In India groeit de handel in avocado's gestaag, nu er meer origines op de markt komen. Volgens Abdul Kadir Memon, directeur van Abacate International, heeft het bedrijf een succesvol derde seizoen met Tanzaniaanse avocado's achter de rug: "Dit jaar is onze ervaring met het Tanzaniaanse avocadoseizoen veelbelovend. We zijn begonnen aan ons derde seizoen met een sterke nadruk op het verhogen van de volumes. Alleen al in het eerste kwartaal hebben we een opmerkelijk marktaandeel van 29% behaald, wat onze verwachtingen heeft overtroffen. Wat betreft de prijzen, hebben we enige schommelingen waargenomen, vooral eerder in het jaar. Door een toestroom van binnenkomende producten daalden de prijzen sneller dan verwacht. Voor de toekomst verwachten we concurrerende prijzen naarmate het seizoen vordert, zodat de toegankelijkheid voor consumenten gewaarborgd blijft."

Als we kijken naar de consumenten in India, valt op dat avocado's steeds populairder worden. Memon gelooft dat de volumes dit jaar aanzienlijk zullen groeien: "De consumententrends wijzen erop dat de vraag naar avocado's onder Indiase consumenten toeneemt. Met een groeiend bewustzijn van de gezondheidsvoordelen en veelzijdigheid van avocado's, stijgt de vraag gestaag. Avocado's zijn een favoriete keuze geworden onder gezondheidsbewuste individuen. In de eerste drie maanden van het nieuwe seizoen hebben we al 90% van het volume van vorig jaar bereikt, en we verwachten een vier- tot vijfvoudige groei van onze volumes."


Links Shahid Patka en rechts Abdul Kadir Memon

Australische avocado's zijn onlangs ook toegevoegd als extra optie voor importeurs in India, en Memon ziet hierin goede kansen: "Nadat mijn broer Shahid Patka deelnam aan een bezoek georganiseerd door Trade and Investment Queensland en Avocados Australia Limited, hebben we gesprekken gehad met Australische telers en exporteurs. Daarbij werd duidelijk dat Australische avocado's van hoge kwaliteit zijn. Met hun focus op topkwaliteit en smaak zijn ze echt een goede keuze. Australische avocado's hebben potentieel om in India een groot marktaandeel te veroveren, vooral in het premium segment. De komende marketingcampagnes en promoties geven ons vertrouwen in hun succes in India. Naarmate meer mensen bewust worden van de kwaliteit en luxe van Australische avocado's, verwachten we een groeiende vraag die hun populariteit in de Indiase keuken zal vergroten."

Nu India de mogelijkheid heeft om avocado's te importeren uit drie verschillende landen, is Memon optimistisch over de vooruitzichten van de avocadosector in het land. "We kijken vol vertrouwen naar de toekomst van de avocado-import in India. Het beschikbaar stellen van avocado's uit drie landen markeert een stap voorwaarts in de ontwikkeling van de Indiase avocado-importmarkt. Voorheen was Tanzania de enige leverancier van containerladingen, maar nu hebben we ook toegang tot avocado's uit Kenia en Australië, wat nieuwe mogelijkheden biedt. Met Kenia en Tanzania die hun piekseizoenen ingaan en Australië die zendingen begint te versturen, kunnen we nu het hele jaar door rekenen op een consistente en gevarieerde aanvoer van avocado's. Deze ontwikkeling zorgt niet alleen voor een constante stroom van producten, maar vermindert ook de risico's die gepaard gaan met afhankelijkheid van één enkele bron."

"Kortom, de Indiase avocado-importmarkt is klaar voor groei en innovatie. Met onze visie om avocado's toegankelijk te maken voor de Indiase middenklasse, zijn we vastbesloten om gebruik te maken van ons groeiende netwerk en onze afzetkanalen om nieuwe hoogten te bereiken. Met een niet aflatende focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en marktuitbreiding zijn we klaar om de toekomst van de avocado-import in India verder vorm te geven," besluit Memon.

Voor meer informatie:
Abacate International
[email protected]
www.abacate.in

Publicatiedatum: