Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijke Paardekooper Group presenteert Duurzaamheidsverslag 2023

Koninklijke Paardekooper Group heeft gisteren een de tweede editie van het Duurzaamheidsverslag gepubliceerd, waarin de organisatie aangeeft niet alleen de CO2-voetafdruk van de eigen organisatie te willen verminderen, maar ook die van de klanten en partners.

In een voortdurende streven om te verduurzamen heeft het verpakkingsbedrijf het afgelopen jaar opnieuw concrete stappen gezet. Hoewel het bedrijf trots is op initiatieven zoals het gebruik van zonnepanelen, het promoten van elektrisch rijden en de verduurzaming van de kantoren, ligt de grootste impact van het verpakkingsconcern in het verduurzamen van de verpakkingen die zij leveren aan hun klanten. Het is de ambitie om de organisatie en hun verpakkingen daar waar mogelijk te verduurzamen. Door kritisch te kijken naar materiaalgebruik en hierover te adviseren, bieden ze klanten alternatieven aan en inspireren ze hen bewustere keuzes te maken. Op deze manier kunnen zij de impact van verpakkingen aanzienlijk verlagen.


Lyanne Paardekooper, CMO en vierde generatie Paardekooper in het familiebedrijf dat ruim 100 jaar bestaat: "Dagelijks maak ik bewuste keuzes in mijn leven, maar ik besef dat de impact die ik als individu maak veel minder groot is dan mijn invloed als ondernemer. Daarom zet ik samen met onze organisatie concrete stappen naar een duurzamere toekomst."

Zoals in het Duurzaamheidsverslag is te lezen, heeft Koninklijke Paardekooper Group in 2023 concrete stappen gezet en voortgang geboekt op het gebied van duurzaamheid.

  • Vooruitlopend op de nieuwe CSRD-wetgeving heeft het bedrijf een dubbele materialiteitsanalyse uitgevoerd.
  • De CO2-footprintberekening van de organisatie is verder verfijnd en een reductieplan om de gestelde doelstellingen te realiseren is opgesteld.
  • Om te kunnen sturen op het verduurzamen van het assortiment is een Product Informatie Management systeem (PIM) geïmplementeerd. De data kan worden gebruikt voor de eigen CO2- footprintberekeningen én die van de klanten.
  • Het aantal circulaire oplossingen die aan klanten wordt aangeboden is het afgelopen jaar aanzienlijk uitgebreid.
  • Door een actief beleid op BSCI, een initiatief gericht op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de toeleveringsketen, is inmiddels 89% van de leveranciers in risicolanden hierbij aangesloten.

Concrete doelen en meetbare resultaten zorgen voor vooruitgang
Het meten van de impact en het stellen van meetbare doelen is essentieel voor vooruitgang. Dat begint bij het krijgen van inzicht. In 2023 heeft Koninklijke Paardekooper Group de volgende doelstellingen vastgesteld:

  • Men streeft ernaar dat eind 2025 95% van het papier het FSC-keurmerk heeft.
  • In 2024 wil het bedrijf de impact van alle producten in de waardeketen inzichtelijk maken
  • In 2025 neemt 100% van de leveranciers uit risicolanden deel aan BSCI of vergelijkbaar.
  • In 2030 wil Paardekooper 50% minder CO2-uitstoten dan in 2022.

Een nieuwe kijken op verpakken
Paardekooper laat in het Duurzaamheidsverslag concrete vooruitgang zien met de introductie van duurzamere verpakkingsoplossingen. Zo introduceerde de organisatie gumtape bestaande uit FSC-gecertificeerd papier met wateractiveerbare lijm gemaakt van zetmeel. Speciaal voor de bloemen en plantensector, waarin Paardekooper wereldwijd een grote speler is, is een transparante bloemenhoes ontwikkeld bestaande uit ruim 70% gerecycled plastic. Binnen de voedselverwerkende industrie staat voedselveiligheid voorop en is het toepassen van gerecycled materiaal niet altijd mogelijk. Maar door bijvoorbeeld het design van de ecoliner kratzakken aan te passen, kon Paardekooper daar een materiaalreductie van 10% realiseren.

Het Duurzaamheidsverslag 2023 is hier in te zien.

Voor meer informatie:
Paardekooper
www.paardekooper.nl

Publicatiedatum: