Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ExxonMobil en Constantia Flexibles ontwikkelen recyclebare diepvriesverpakking

ExxonMobil en de Poolse tak van Constantia Flexibles, Constantia Drukpol, hebben samengewerkt aan een project voor het Franse merk Bonduelle, gericht op de ontwikkeling van een recyclebare, niet-gelamineerde diepvriesverpakking. Het initiatief streefde ernaar om over te stappen van traditionele gelamineerde gemetalliseerde films naar een mono-materiaal polyethyleen (PE) oplossing om de recycleerbaarheid te verbeteren en de complexiteit te verminderen. De samenwerking maakte gebruik van de geavanceerde PE-hars technologie van ExxonMobil om verpakkingen te produceren die verzegelbaarheid, mechanische sterkte en perforatieweerstand bieden, in lijn met de doelstellingen van Bonduelle voor een circulaire economie.
Het gebruik van ExxonMobil's Exceed performance polyethyleen heeft geresulteerd in een film die verbeterde perforatie- en scheurweerstand vertoont, wat met name gunstig is voor het verpakken van groenten zoals spinazie en broccoli die moeilijk te verpakken zijn. Deze innovatie ondersteunt de ambitie van Bonduelle om tegen 2025 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te bereiken en markeert een aanzienlijke vooruitgang in het verminderen van plasticgebruik, met een vermindering van 25% in verpakkingsmateriaal voor hun diepgevroren productassortiment in Frankrijk.

Arnaud Warusfel, verpakkingsontwikkelingsmanager bij Bonduelle Europe Long Life: "Voor onze Frozen Bag Category wilden we onze historische multimateriaal gemetalliseerde film vervangen aangezien deze moeilijk te recyclen was. We hebben gekozen voor een mono-materiaal PE-oplossing zonder lijmen zodat het gemakkelijker te recyclen is in vergelijking met multi-materiaal oplossingen. We zijn tijdens het ontwikkelingsproces veel uitdagingen tegengekomen maar zijn erin geslaagd deze te overwinnen dankzij de technische expertise van Constantia Drukpol en ExxonMobil."

Bron: packagingnews.co.uk

Afbeelding: Exxonmobilchemical.com

Publicatiedatum: