Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine AI-gestuurde sorteer- en verpakkingslijn voor blauwe bessen

In de veranderende wereld van het kweken van hoge struikbessen is het nu van cruciaal belang om te focussen op kwaliteit, versheid en verpakking om goede prijzen te krijgen. Kleinschalige telers worden hierin geholpen door compacte sorteertechnologieën en weegschalen te gebruiken. Inmiddels hebben 60 teeltbedrijven in Europa bij een Poolse fabrikant slimme sorteermachines, nauwkeurige weegschalen en complete sorteermachines en verpakkingslijnen aangeschaft. Deze systemen vallen op vanwege het gebruik van kunstmatige intelligentie om autonoom te leren tijdens het sorteren, wat kleine en middelgrote blauwe bessentelers aanzienlijk efficiënter maakt.

Deze op AI gebaseerde oplossingen winnen terrein bij grotere producenten vanwege hun flexibiliteit, snelle kalibratiemogelijkheden en de snelle terugverdientijd die ze bieden. Hoewel de meeste van deze technologieën momenteel in Polen worden gebruikt, worden ze ook steeds vaker gezien in verschillende andere Europese landen, wat wijst op een groeiende acceptatie over het hele continent. De vraag naar compacte maar efficiënte verpakkingsoplossingen groeit zelfs onder grote verpakkingsbedrijven, waarbij sommigen meerdere eenheden inzetten om een divers klantenbestand te bedienen en hun financiële flexibiliteit te vergroten. De GreenSort-lijnen, die 600-800 kg blauwe bessen per uur kunnen verwerken met minimale menselijke inzet, blijken waardevol te zijn voor zowel grote als kleinschalige bedrijven.

De introductie van GreenSort's nieuwe 2- en 4-kops weegschalen, met verbeterde snelheid en precisie, benadrukt de voortdurende innovatie in deze sector. Deze weegschalen zijn speciaal ontworpen om de integriteit van de blauwe bes te behouden en bieden een hoog niveau van nauwkeurigheid, waardoor ze een nieuwe standaard zetten voor verpakkingsoplossingen in de industrie. Met de groeiende blauwe bessenmarkt betekent de integratie van dergelijke geavanceerde technologieën een veelbelovende stap voorwaarts voor producenten van alle groottes.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: