Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse supermarkt vermindert verpakkingsafval door automatisering

Door opslag- en distributieprocessen te automatiseren kunnen verpakkingsafval en transporttijden worden verminderd, waardoor bijgedragen wordt aan milieubescherming en de reductie van CO2-uitstoot.


Juan Carlos Suárez Fueyo, logistiek directeur (links), en Iván Pravia, hoofd technische dienst van Alimerka.

Alimerka, een supermarktketen in het noorden van Spanje, heeft de automatisering van het Finse Cimcorp geïntegreerd om het gebruik van verpakkingen te verminderen en de efficiëntie van de distributie te verbeteren. Deze aanpak biedt niet alleen voordelen voor het milieu door de vermindering van afvalproductie, maar optimaliseert ook de toeleveringsketen, waardoor deze wendbaarder en efficiënter wordt.

"Bij het overwegen van de mogelijkheid om onze logistiek te verbeteren, vooral in het fruitmagazijn, zochten we naar leveranciers die bewezen oplossingen in onze sector boden", zegt Juan Carlos Suárez Fueyo, logistiek directeur bij Alimerka. "Toen kwamen we Cimcorp tegen, een bedrijf dat al met succes oplossingen had geïmplementeerd in vergelijkbare ondernemingen."

Efficiëntie door automatisering en optimalisatie
Het doel van Alimerka was duidelijk: de processen in de magazijnen automatiseren om duurzame groei mogelijk te maken, de productieprocessen te optimaliseren, en verbeteringen in ergonomie en arbeidsveiligheid te realiseren. Iván Pravia, hoofd technische dienst bij Alimerka: "Het basisidee is efficiënter te zijn, en automatisering is de sleutel om dit te bereiken."

De samenwerking met Cimcorp biedt Alimerka een oplossing die niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar het bedrijf ook in staat stelt om te groeien en zich aan toekomstige uitdagingen aan te passen. "Het heeft onze manier van werken aanzienlijk veranderd, van bijna 100% handmatige naar een hooggeautomatiseerde voorbereiding", zegt Suárez Fueyo. "Het heeft geleid tot een verbetering in de opleidingskwalificatie van het personeel die zich aan deze taken wijden, evenals specialisatie en verbetering in personeelsmotivatie."

Impact op consumenten: transparantie en kwaliteit
Maar hoe ervaren consumenten deze verbetering in logistieke efficiëntie? Pravia merkt op dat hoewel de consumenten niet altijd het werk kennen dat achter de schermen plaatsvindt, de verbetering wordt weerspiegeld in de kwaliteit en versheid van de producten die ze in de schappen van Alimerka vinden. "De consument is zich niet altijd bewust van wat bedrijven doen, maar wanneer ze verse en goed georganiseerde producten zien, weten ze dat ze op een plek zijn waar kwaliteit belangrijk is."

"Het brengt ons ook meer orde en uniformiteit in de leveringen en dat vermindert zelfs het aantal ongevallen in het magazijn en de winkelruimte. Uiteindelijk betekent het een grotere productiviteit, efficiëntere processen en verbeterde ergonomie", legt Pravia uit,

De samenwerking met Cimcorp heeft bijgedragen aan dit doel door het gebruik van karton te verminderen en de efficiëntie van de distributie te verbeteren. Alimerka blijft samenwerken met Cimcorp om nog verdere verbeteringen door te voeren. "Automatisering is voor Alimerka essentieel om ervoor te zorgen dat het bedrijf voorop blijft lopen in de sector, snel kan groeien en zich aan de marktbehoeften kan aanpassen", besluit Iván Pravia.

Voor meer informatie:
Maarit Leppäaho
Cimcorp
Tel: +358 10 2772 000 (Finland)
www.cimcorp.com

Publicatiedatum: