Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Amerikaanse blauwe bessenoogst start op na teleurstellend Zuid-Amerikaans seizoen"

De oogst van blauwe bessen verplaatst zich momenteel van het zuidelijk naar het noordelijk halfrond. Het Chileense seizoen wordt deze week afgerond, na een periode van lage volumes in Peru. In Mexico nemen de volumes toe en in Florida wordt de Amerikaanse oogst opgestart. "De volumes in Florida nemen gestaag toe. Begin april zal er volop geoogst worden", zegt Adriana Fortune, verkoopmanager bij Gourmet Trading Company.

Onverwachte uitkomsten voor Chili
"Het Zuid-Amerikaanse blauwe bessenseizoen kan het best worden omschreven als teleurstellend", stelt Fortune. "Helaas vond er een toename van de oogst in Chili plaats op een moment dat de handelaren hier het einde ervan verwachtten." Omdat er aangenomen werd dat Chili de oogst niet tot februari zou rekken, waren er geen winkelacties meer gepland voor die maand, wat het moeilijk maakte om de stijgende volumes te verwerken. "De markt werd overrompeld."

Wat ook een aanzienlijke rol speelde in het gebrek aan vraag was de perceptie van de kwaliteit. "De ondermaatse kwaliteit van vorig jaar heeft bij veel retailers een blijvende indruk achtergelaten, wat leidde tot een gebrek aan vertrouwen in de oogst van dit jaar", merkt Fortune op. Hoewel de kwaliteit dit seizoen beter was, waren er toch weken waarin die verre van ideaal was. "Het Chileense seizoen begon veelbelovend, maar de onverwachte toename van de hoeveelheden deden de prijzen dalen. De tweede helft was teleurstellend", voegt ze eraan toe.

Naadloze overgang
De focus verschuift nu naar Florida. Gourmet Trading is verheugd om het binnenlandse seizoen te starten. Hoewel de beschikbaarheid nog beperkt is, wordt over een week heel wat meer product verwacht. "Tegen begin mei zullen we ook meer blauwe bessen uit Georgia, Californiƫ en enkele andere regio's op de markt zien komen." De gecoƶrdineerde inspanning van alle teeltgebieden samen zal zorgen voor een naadloze overgang. "We verwachten een ononderbroken aanvoer, als Moeder Natuur het natuurlijk toelaat", deelt Fortune mee.

"Aan de vraagzijde is er nog steeds veel interesse voor blauwe bessen van overzee. Het tekort in Peru deze winter stond dan ook in contrast met de robuuste consumentenvraag", zegt Fortune. Ze verwacht dat dit mogelijk de vraag naar Amerikaanse blauwe bessen kan versterken, aangezien consumenten alternatieve bronnen zoeken om aan hun behoeften te voldoen. "We zien nu al dat de prijzen gestaag stijgen." Met de stijging van het binnenlandse volume in april en mei wordt een toename van promo-acties verwacht voor deze maanden, wat de klantenbetrokkenheid verder zal stimuleren. Het is het doel van Gourmet Trading om nauw samen te werken met de klanten, om nauwkeurige informatie te leveren en promoties mogelijk te maken. "We zijn volledig voorbereid en enthousiast om dit binnenlandse seizoen te starten", sluit Fortune af.

Voor meer informatie:
Adriana Fortune
Gourmet Trading Company
Tel: +1 310 216 7575 (VS)
adrianaf@gourmettrading.com
www.gourmettrading.net

Publicatiedatum: