Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gelijke Peruaanse avocado-export verwacht

De Peruaanse avocado-export zal in 2024 vergelijkbaar zijn met die van 2023, zo stelt Scotiabank. Vorig jaar nam de oogst af door slechte weersomstandigheden. En hoewel het mogelijk is dat de export dit jaar nog iets verder afneemt vanwege hogere temperaturen door het weerfenomeen El Niño, worden er goede prijzen verwacht die de opbrengstdaling zullen compenseren.

De inkomsten uit de avocado-export worden op $ 970 mln geraamd voor 2024, wat vergelijkbaar is met de $ 964 mln van 2023. De gemiddelde exportprijs zal naar verwachting op $ 1,80 per kilo liggen, wat een stijging van 12% inhoudt ten opzichte van de $ 1,61 per kilo van vorig jaar. De prijsstijging is voornamelijk gerelateerd aan de vermindering van het wereldwijde aanbod.

Volgens informatie van Prohass wordt een terugval van 20-30% verwacht in het aanbod van Californische avocado's als gevolg van klimatologische factoren. Ook de teelt in Spanje en Portugal zou getroffen worden door waterschaarste. Chili voert dan weer minder avocado's uit omdat het zich concentreert op de binnenlandse markt. Colombia zal meer volumes exporteren, maar het aandeel van dat land op de exportmarkt vertegenwoordigt slechts 3%.

De Peruaanse avocado-export in 2024 wordt op ongeveer 540.000 geraamd, 10% minder dan vorig jaar als gevolg van de effecten van El Niño. Maar de afwezigheid van intense regenval zal een positieve factor zijn voor de kwaliteit van het fruit.

Peru is de op een na grootste avocado-exporteur ter wereld, met bijna 20% van het totaal verhandelde volume. Mexico heeft een aandeel van 36%.

Bron: elcomercio.pe

Publicatiedatum: