Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rassenproef Inagro

"Oslo en Laston sterke rassen voor biologische winterprei"

De weersomstandigheden zorgden voor een moeilijk teeltverloop in de rassenproef biologische winterprei op het biologisch proefbedrijf van Inagro in Beitem, zo melden ze.

Lastig teeltverloop
Op 29 maart zaaiden ze onder een plastic tunnel, om op 23 juni uit te planten. "Het was vrij nat tijdens het planten. Alle winterprei had een forse lengtegroei in 2023, wat resulteerde in veel omgevallen prei naar het einde van het seizoen. De afdekking tegen de vorst in combinatie met sneeuw zorgde ook voor gebroken blad. De oogst vond plaats op 5 februari."



Enkele sterke rassen
De gemiddelde marktbare opbrengst over alle rassen in de proef lag met 23,3 ton/ha 11 ton lager dan vorig seizoen.

  • Laston (Nunhems) kon zich zowel in de rassenproef winterprei als de rassenproef late herfstprei opnieuw bewijzen als kwaliteitsvol ras. Het haalde in deze proef een marktbare opbrengst rond het gemiddelde.
  • Vaste waarde Oslo (Vitalis) haalde opnieuw een mooie opbrengst. Dit seizoen had dit ras meer roest dan voorgaande seizoenen. Het blijft sterk tegen trips en presenteerde mooi in de bak.
  • Enza Zaden stelde een nieuw ras voor dat niet teleurstelde: E65D.105. De opbrengst was bovengemiddeld en de aantasting door trips en ziektes bleef beperkt.

Voor meer informatie:
Inagro
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-Beitem
+32 (0)51 273200
info@inagro.be
www.inagro.be

Publicatiedatum: