Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blauwe bessen, avocado, druiven en mango voeren de lijst aan

Nederland verhoogt import uit Peru

In 2023 kwam Nederland naar voren als een belangrijke hub voor de Peruaanse export, met een stijging van 9% in de import. De Nederlandse markt was geïnteresseerd in meer dan 50 producten, met blauwe bessen, avocado, druiven en mango als koplopers, die samen goed waren voor 79% van de totale export. Blauwe bessen eisten de toppositie op, met een aandeel van 27%, voor een lading van 47.205 ton met een waarde van € 339 mln. Ondanks een daling in hoeveelheid van 32% steeg de waarde met 12%. Avocado volgde op de voet met 25% van de export, met een totaal van 206.676 ton ter waarde van € 303 mln, met een stijging in hoeveelheid van 3% en een waardestijging van 14%. Druiven bezetten de derde plaats met een bijdrage van 15% met 83.797 ton voor een waarde van € 183 mln, een stijging in hoeveelheid van 10% en een waardestijging van 28%. Mango en cacao maakten de top vijf compleet met een aandeel van respectievelijk 7% en 5%.

Op logistiek gebied was de Callao Port Terminal het belangrijkste exportkanaal met 50% van de ladingen, op de voet gevolgd door de Paita Port Terminal met 48%. De Pisco haventerminal en het Jorge Chávez vliegveld speelden een kleine rol met elk 1% van de export. Voorop in de export naar Nederland liepen Camposol met een bijdrage van 7%, Sociedad Agrícola Drokasa en Complejo Agroindustrial Beta met elk 5%, Danper Trujillo met 4% en Agrovision Perú met 3% van de export.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: