Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland importeert bananen uit India na geschil met Ecuador

Na een bitter geschil met Ecuador, zijn belangrijkste leverancier, is Rusland begonnen met het importeren van bananen uit India en onderzoekt het ook de invoer van andere fruitsoorten. De verandering volgt op de beslissing van Ecuador om Russische militaire uitrusting te ruilen voor Amerikaanse goederen. India, een belangrijke bananenproducent, heeft aangegeven bereid te zijn andere fruitsoorten zoals mango's, ananassen, papaja's en guaves naar Rusland te exporteren.

De eerste zending Indiase bananen bereikte Rusland in januari, met de volgende gepland voor eind februari. De Russische landbouwtoezichthouder Rosselkhoznadzor voorspelt dat "het volume van de export van Indiase bananen naar de Russische markt zal toenemen". Rosselkhoznadzor heeft onlangs de import van bananen uit vijf Ecuadoraanse bedrijven gestaakt vanwege zorgen over plagen.

Het voedselveiligheidsagentschap van Ecuador beweert daarentegen dat slechts 0,3% van de bananenzendingen naar Rusland besmet was en geen risico vormde. De beslissing om bananen uit India te importeren is niet direct gelinkt aan de deal tussen de VS en Ecuador door de Russische autoriteiten, maar Rusland heeft een geschiedenis van voedselimportbeperkingen uit landen waarmee het in conflict is.

Bron: independent.co.uk

Publicatiedatum: