Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse bananenexport -15%

Hoewel de Peruaanse bananenexport aan het begin van het jaar relatief stabiel was in vergelijking met 2023, is er de laatste maand een neerwaartse trend ingezet. In de meest recente week waarvoor data beschikbaar zijn, werd 871 ton geëxporteerd, 85% minder dan in dezelfde week van vorig jaar. Tot nu toe heeft Peru in 2024 in totaal 51.418 ton bananen geëxporteerd, 15% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dit jaar hebben tot nu toe 13 landen Peruaanse bananen gekocht, in vergelijking met de 19 bestemmingen van 2023. Opvallend is dat Spanje, Mexico en Colombia dit jaar nog geen Peruaanse bananen hebben geïmporteerd. De belangrijkste exportbestemmingen waren Nederland (aandeel van 32%), Panama (22%) en Italië (12%). Chili, voorheen behorend tot de top 3 importeurs, heeft dit jaar 90% minder Peruaanse bananen afgenomen.

Ondanks de algemene daling, hebben sommige landen meer Peruaanse bananen gekocht. Nederland importeerde 16.667 ton (+9%), Panama 11.236 ton (+7%) en Italië 6.206 ton (+24%). Het was niet genoeg om de daling van de Chileense import, van 8.252 ton in 2023 naar 44 ton dit jaar, te compenseren.

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe

Publicatiedatum: