Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghanese bananenexporteur wil uitbreiden in West-Afrika

Golden Exotic Limited, een leverancier van Fairtrade bananen in Europa, gevestigd in Kasunya Asutsuare, Shai Osudoko District, is van plan om zijn marktbereik in de West-Afrikaanse regio uit te breiden. Het bedrijf, dat momenteel 80% van zijn producten naar Europa exporteert en de resterende 20% naar Afrikaanse landen zoals Senegal, Burkina Faso, Mali, Niger en Benin, wil de Afrikaanse continentale vrijhandelszone (African Continental Free Trade Area, AfCFTA) benutten voor bredere regionale handelsmogelijkheden. Dit werd benadrukt door de minister van Voedsel en Tuinbouw, Bryan Acheampong, tijdens de 20e verjaardag van het bedrijf. Hij benadrukte het potentieel van deze uitbreiding om de regionale handel te versterken en duurzame ontwikkeling te ondersteunen.

In de afgelopen twee decennia is Golden Exotics (GEL) aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf heeft nu 4.000 vaste werknemers en beheert meer dan 2.000 ha bananenplantage, met een jaarlijks exportvolume van 100.000 ton bananen. Door deze groei is het bedrijf niet alleen een belangrijke speler geworden in de tuinbouw, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan de economie van Ghana. Het bedrijf genereert jaarlijks meer dan €60 miljoen aan buitenlandse valuta en draagt meer dan €20 miljoen bij aan de lokale economie door middel van verschillende uitgaven.

Tijdens het jubileumevenement herhaalde het bedrijf zijn toewijding aan transformatie en empowerment, belangrijke aspecten van zijn kernwaarden. Golden Exotics Limited heeft een van de grootste biologische teeltbedrijven ter wereld en is goed voor 90% van de bananenexport van Ghana. De Managing Director, Benedict Rich, deelde inzichten in de reis van het bedrijf van de aankoop van suikerrietteeltbedrijven tot het worden van een leider in de sector. Ondanks de uitdagingen heeft GEL innovatieve praktijken omarmd, zoals biologisch telen, het markeren van bananenbomen met een streepjescode en het gebruik van zonne-energie, wat de toewijding aan duurzaamheid en efficiëntie onderstreept. Het succes van het bedrijf wordt toegeschreven aan de steun van partners, overheidsinstellingen en de lokale gemeenschap.

Bron: graphic.com.gh

Publicatiedatum: