Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canarische bananen nu ook naar Polen

Op 10 januari 2024 vertrok de eerste vrachtwagen met Canarische bananen naar Polen. De bananen werden datzelfde weekend nog verkocht. In de daaropvolgende twee weken werden nog enkele vrachtwagens gevuld en gezien de positieve commentaren op bestemming werd de export voor vervolgens nog eens vier weken geregeld.

"Sindsdien heeft Polen bijna 400 ton gecertificeerde Canarische bananen ontvangen. Het betreft een banaan van hoge kwaliteit, aanvankelijk verpakt in een biologisch afbreekbare flowpack. Later kozen we voor Gabaceras merkbananen in een wikkel", zegt Elisa Martínez Duque, verkoopverantwoordelijke bij Europlátano.

"Historisch gezien heeft onze commerciële strategie altijd een zeer belangrijke tak naar het buitenland gehad. Jarenlang zijn er succesvolle projecten ontwikkeld in winstgevende markten zoals Frankrijk of Zwitserland, die uiteraard een enorme investering in tijd en middelen met zich meebrachten. Dat is nu de basis om verder te bouwen aan de toekomst voor de sector", vertelt ze.

"De partners van het bedrijf geloven in het aanboren van nieuwe markten als oplossing om stabiele en eerlijke prijzen voor hun product te verkrijgen. In 2023, nadat de export naar de Zwitserse markt weer werd opgestart na het oponthoud door de uitbarsting van de vulkaan op La Palma, werd ook van start gegaan met exportprojecten in Duitsland en Frankrijk", geeft ze aan.

Met dit constante zoeken naar kleine waardevolle marktniches bevestigt het bedrijf zijn internationale commerciële strategie. "Inzetten op export kan niet gewoon iets zijn voor wanneer er 'te veel' product is op de Spaanse markt, maar moet worden gezien als een investering om een toekomst op te bouwen voor de Canarische bananensector. Er moeten vertrouwensrelaties met klanten op het Europese continent worden gecreëerd door voortdurend kwaliteit, service en transparantie te bieden", legt Elisa Martínez uit.

In die context moet ook het meest recente project van Europlátano worden gezien, de bouw van nieuwe rijpingsfaciliteiten in Bilbao. Van daaruit en vanuit de huidige rijpingskamers in Alicante zal vanaf komende zomer aan de klanten een directe service kunnen worden geboden, zonder tussenpersonen.

Voor meer informatie:
Elisa Martínez Duque
Europlátano
Tel: +34 922 40 10 83
[email protected]
www.europlatano.es

Publicatiedatum: