Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland verbiedt import van bananen uit Ecuador vanaf 5 februari

Het verbod is ingesteld naar aanleiding van de beslissing van Ecuador om wapens, waaronder helikopters uit het Sovjet-tijdperk, raketwerpers, granaatwerpers en luchtafweerraketsystemen, over te dragen aan Oekraïne. Deze aankondiging werd iets meer dan een week geleden gedaan.

Het importverbod is ingesteld na een onverwachte inspectie door Rosselkhoznadzor. Tijdens de inspectie werd de aanwezigheid van de Mediterrane fruitvlieg ontdekt in zendingen afkomstig van vijf grote Ecuadoraanse telersbedrijven.

Specifiek zal Rusland geen bananen meer kopen van bedrijven zoals Agzulasa, Don Carlos Fruit, Agroaereo Fruit Export, Asociacion de Produccion Agropecuaria de el Oro (Asoproagroro), en Comercializadora de Banano.

Het agentschap plant ook inspecties van Ecuadoraanse ananassen op parasieten en MRL-gehalten.
Om de impact op de Russische markt te beperken, zullen fruitimporten worden verhoogd uit de Filipijnen, Guatemala, Colombia en Kenia.

Ondertussen hebben bananen al de lijst gehaald van de duurste producten in januari. In Tyumen in Rusland bijvoorbeeld, stegen hun prijzen met 53%, wat vlees, groenten en ander fruit overtreft.

bron: patrioty.org.ua / yamal-media.ru

Publicatiedatum: