Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gevarieerd druivenseizoen in Moldavië

Het Moldavische druivenseizoen verliep over het algemeen gunstig, met experts van de druivenverenigingen in Moldavië die wijzen op positieve weersomstandigheden. Hoewel de droogte een negatieve invloed had op de druiventeelt, werd deze niet als ernstig beschouwd. Sommige regio's in het zuiden van Moldavië profiteerden echter van zware regenval in augustus, wat gunstig was voor de waterreserves in de bodem en een positieve invloed had op de opbrengst.

De kwaliteit van de druiven was dit jaar inconsistent, waarbij de droogte de grootte van trossen en bessen op niet-geïrrigeerde druivengaarden verminderde. Intensieve druivengaarden van het Pergola-type, die meer dan 400 hectare beslaan, behaalden echter een oogst van hoge kwaliteit en opbrengst.

Bij het inschatten van het volume van commerciële druiven in het land, wordt opgemerkt dat dit moeilijk is vanwege de concentratie van de teelt op kleinschalige teeltbedrijven met arealen van minder dan 5 hectare.

De druivenoogst in 2023 wordt geschat op 100-110 duizend ton volgens experts, vergelijkbaar met het voorgaande jaar. In voorgaande jaren varieerde de druivenoogst in Moldavië, met het hoogste cijfer van 126 duizend ton in 2018 en een dalende trend in de jaren daarna.

Publicatiedatum: