Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste deelname van CAAT aan medFEL

Groothandelsmarkt van Turijn wil uitbreiden op de Franse markt

De groothandelsmarkt van Turijn - CAAT: Consortium Centro Agro-Food Torino - dat 79 groothandelaren, logistieke bedrijven en 130 lokale producenten omvat op een oppervlakte van 440.000 m², stond voor het eerst op medFEL. Het doel? Uitbreiden op de Franse markt, maar niet alleen dat. Algemeen directeur Gianluca Cornelio Meglio licht de redenen en de uitdagingen van deze deelname aan de beurs in Perpignan toe.


De algemeen directeur van CAAT, Gianluca Cornelio Meglio / © FreshPlaza.
De 8 bedrijven van CAAT mede-exposanten op medFEL 2024: Nuova Ischia, F.Lli Cavaglia, Quirico, La Senzasemi, Exica -Vittorio Borgnino, Fogliati-Trifoglio, Royal Fruit en Piccadilly.

"Onze bedrijven de kans geven hun activiteiten op de Franse markt te presenteren"
De aanwezigheid van CAAT op de medFEL-beurs is een verdere stap in het internationaliseringsproject van de groothandelsmarkt van Turijn die zich wil ontwikkelen op de Franse markt. "Het is een echte kans voor CAAT, dat al bijna 90 Franse klanten heeft. We wilden onze bedrijven de kans geven hun activiteiten op de Franse markt te presenteren, ze begeleiden en helpen zich op deze markt te ontwikkelen", legt Gianluca Cornelio Meglio uit. Ook een gelegenheid om "al het vakmanschap van onze bedrijven, de kwaliteit van onze producten te tonen. We zijn zeer tevreden over deze twee dagen met vele ontmoetingen waarin we Italiaanse groenten en fruit hebben kunnen promoten."

"We overwegen onze deelname voor volgend jaar te bevestigen. Over enkele maanden hebben we een vergadering om de feedback van bedrijven die hebben deelgenomen aan medFEL te krijgen, om te weten of ze hun deelname hebben kunnen omzetten in commerciële kansen."

Projecten CAAT Link France en CAAT Link Swiss
Een deelname die deel uitmaakt van het project CAAT Link France, gelanceerd vorig jaar, met als doel de banden tussen operators te versterken en daarmee nieuwe kansen te creëren in de Hexagoon, een belangrijke afzetmarkt voor Italiaanse producten. "Dit project is het resultaat van de samenwerking tussen CAAT, de Frans-Italiaanse Kamer van Koophandel (gevestigd in Milaan), de APGO (Associazione Piemontese Grossisti Ortofrutticoli) en ook de Kamer van Koophandel van Turijn", geeft Gianluca Cornelio Meglio aan. Maar terwijl het Consortium Centro Agro-Food Torino zich op de Franse markt wil ontwikkelen, richt het zich ook op andere markten, zoals de algemeen directeur uitlegt, verwijzend naar het project CAAT Link Swiss. "De Franse markt zou inderdaad de deur kunnen zijn naar soortgelijke ervaringen, met name op de Zwitserse markt."