Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1.000 hectare in Piura

Particulieren en bedrijven kunnen nu investeren in Peruaanse blauwe bessen teelt

Particulieren en bedrijven van over de hele wereld zijn begonnen met het delen in het succes van Peru's blauwe goud door te investeren en daadwerkelijk eigenaar te worden van productieve exportgrond voor blauwe bessen en, uiteindelijk, druiven. Het nieuwe agro-industriële complex van 1.005 hectare in Piura, Peru, zal een coöperatie oprichten genaamd Fundo Azul. Beatriz Tubino, manager van nieuwe zaken voor Agroextiende Peru: "Wij beheren de investeringen van derden om de agri-exportbusiness te ontwikkelen. De rendementen zijn minimaal 25% op de investeringen. Het staat open voor individuele en zakelijke investeerders over de hele wereld."


Beatriz Tubino, manager van Agroextiende Peru's blauwe bessen-testblokken.

"Wij zijn het eerste investeringsmodel in agri-export van premium blauwe bessen met precisietuinbouw in Peru, ontwikkeld door het bedrijf Agroextiende, als onderdeel van haar complex van 1.005 hectare. Het project biedt een grotere winstgevendheid dan conventionele bedrijven, waardoor een sociaal-economische impact in het gebied van Piura wordt gegenereerd," legt Tubino uit.

Het bedrijf is opgericht met Peruaans kapitaal door de familie Maúrtua. Agroextiende heeft ongeveer 60 mensen in dienst, met kantoren op de faciliteit in Piura en in Lima, die alle aspecten van het bedrijf namens investeerders beheren. "We hebben meer dan 300 particuliere investeerders, die op veel plaatsen in Peru wonen, maar ook in het buitenland zoals de VS, Australië en Europa," zegt Tubino.


Lucas Maúrtua, Algemeen Directeur

"We hebben eenheden beschikbaar voor zakelijke investeringen met percelen van 150, 100 en 50 hectare. We richten ons ook op individuen, die kunnen investeren voor ongeveer $14.600. We beheren uw investering in het veld door te kijken naar en het beheren van het gewas op het land. Vervolgens regelen we de na-oogst en export. We zullen dan het geld uit de exportbusiness aan elke investeerder uitkeren."

Tubino legt uit dat dit model hen in staat stelt een brede sociale impact te hebben. "We creëren met ons model meer exporteurs. Ons water zal bijvoorbeeld komen uit putten in de grond, meer dan 200 m onder het oppervlak. Deze investering alleen al kost meer dan $400.000 per put. Eén persoon kan het zich niet veroorloven, maar als we het doen met een associatiemodel en de benodigde specialisatie, kunnen mensen het zich veroorloven. Veel mensen hebben al geïnvesteerd. We zijn op zoek naar zakelijke investeerders om de percelen over te nemen, die we voor hen zullen beheren, of ze kunnen er zelf verbouwen."

Testblok voor nieuwe rassen
Agroextiende heeft een testblok ontwikkeld om nieuwe blauwe bessenrassen te testen die geschikt zijn voor het gebied van Piura. "We hebben een gebied van 3.000 m² ontwikkeld om de meest geschikte rassen te kunnen selecteren. Rond oktober zullen we kiezen welke rassen het geschiktst zijn, die we gaan verbouwen om de eerste 100 hectare voor de eerste fase van het project voor blauwe bessen te bereiken. Onze visie is om volgend jaar te beginnen met exporteren."

Tubino zegt dat het teeltgebied van Piura bekend staat om haar druiven en mango's; er wordt in het gebied slechts een kleine hoeveelheid blauwe bessen geteeld. "We hebben enkele rassen van Fall Creek en van de Universiteit van Georgia, onder anderen. We kijken hoe deze rassen zich aanpassen in dit ecosysteem. We moeten door alle fasen in het testblok gaan. Het is een grote verantwoordelijkheid om de investeringen van derden te beheren. We zijn het eerste model van dit type in Peru voor blauwe bessen."

Individuele investeerders in de coöperatie zullen eigendomsakten hebben van 1.000 m² aan blauwe bessenplanten. "Elke investeerder is eigenaar van een deel van de productie. We hebben alle specialisatie en nemen verantwoordelijkheid op ons bij Agroextiende, we hebben mensen met meer dan 20 jaar ervaring. De familie Maúrtua heeft een agri-ingenieur ingebracht die verantwoordelijk is voor ontwikkeling, teelt, plaagbestrijding, kwaliteit enz. In de nabije toekomst zullen we komen met Fundo Victoria," besluit Tubino.

Voor meer informatie:
Beatriz Tubino
Agroextiende
Tel: +51 922 404207
[email protected]
www.fundoazul.com

Publicatiedatum: