"Je ziet in Nederland dat we andere dingen telen die beter passen bij ons klimaat en meer opleveren voor de boer. En we zitten natuurlijk gewoon in een grote Europese markt zonder handelsgrenzen. Dus als je hier als handelaar of verwerker van bonen in Nederland zit, dan kun je kiezen of je ze uit Frankrijk, Duitsland of Nederland haalt, maar dan is de kwaliteit in Frankrijk of Duitsland nog beter en het is vaak goedkoper", vertelt Pieter de Wolf van de WUR tegen Omroep Gelderland. Peulvruchten zijn, volgens het Voedingscentrum onmisbaar, maar is Gelderland de toekomstige 'bonenprovincie'.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Westland doet niet mee met Baby Groente Tas wegens hoge kosten en gebrek aan lokale groenten
-
Nieuw Bimi-seizoen van start in Italië: merk wil snel marktaandeel winnen
-
"Vraag naar vollegrondsgroenten blijft achter door zacht weer"
-
Eerste volledig elektrische vrachtwagen in Belgische tuinbouwsector bij Tomeco
-
Mauritius ontwikkelt bloemkoolvariëteit die bestand is tegen zwartrot
-
Rustige seizoenstart voor Marokkaanse komkommers
-
"Geleidelijk meer cherrytomaten beschikbaar, Marazul en Cherokee nog steeds schaars"
-
"Warmer klimaat maakt teelt van specialiteiten in Ierland mogelijk"
-
Spaanse bladgroenten en kolen nemen Europese markt weer over
-
Witte kool blijft belangrijkste Zwitserse koolteelt, broccoli vooral uit Zuid-Europa