Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Shaun het Schaap wil Britse kinderen meer groenten laten eten

Aardman, de Academy Award®-winnende studio is bekend van Wallace & Gromit, Shaun het Schaap en vele andere geliefde kinderpersonages. Samen met Veg Power gaat de Aardman samenwerken om de groenteconsumptie van kinderen in het Verenigd Koninkrijk te verhogen.

De groenteconsumptie van kinderen ligt momenteel ver onder de aanbevelingen van de Britse overheid: bijna een derde (29%) van de kinderen in de basisschoolleeftijd eet minder dan één portie groenten per dag. Omdat groente de gezondheid, groei en ontwikkeling van kinderen ondersteunt, is het van vitaal belang dat er meer initiatieven komen om de huidige situatie te verbeteren.

Het eerste samenwerkingsproject met Shaun het Schaap loopt momenteel op scholen in de Londense gemeente Lambeth. Het initiatief is een geïntegreerd programma voor scholen en gezinnen, waarbij kinderen worden aangemoedigd om meer groenten te eten door telkens één nieuwe groente toe te voegen. De eerste groente waarop wordt gefocust is paprika. Als onderdeel hiervan krijgen alle deelnemende kinderen een puzzel met Shaun het Schaap en een activiteitenpakket dat is ontworpen om kinderen bij paprika's te betrekken. Uit onderzoek blijkt dat het eten van verschillende kleuren groenten en fruit ervoor zorgt dat we voldoen aan onze voedingsbehoeften wat betreft vitaminen, mineralen en vezels.

De Simply Veg-website van Veg Power, waar vooraanstaande voedingsdeskundigen, chef-koks en kinderpsychologen uit het Verenigd Koninkrijk samenwerken, bevat video's, tips om geld te besparen, leuke activiteiten en nog veel meer.

Dan Parker, Chief Executive van Veg Power: "Wij willen dat kinderen in het Verenigd Koninkrijk meer groenten eten, omdat de huidige consumptieniveaus veel te laag zijn, wat de gezondheid van ons land in gevaar brengt. We zijn erg blij dat het creatieve talent van Aardman ons in de komende jaren kan ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking ons zal helpen om nog meer kinderen en hun families te bereiken."

Voor meer informatie:
www.vegpower.org.uk

Publicatiedatum: